Axo Finans

Axo Finans
 • 2,95% Eff. ränta

 • 5000- 600000 Lånebelopp

 • 15 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Axo Finans

Vi arbetar inte längre med Axo Finans och vi rekommenderar att du provar någon av dessa banker istället: Lendo, KlicklånSnabbfinans.

Varför välja ett lån från Axo Finans

 • Lånemäklare som funnits länge på marknaden
 • Har upp till 22 banker och kreditinstitut som samarbetspartners
 • Snabb ansökan
 • Det tas endast en UC trots flera låneerbjudanden
 • Hjälper till med att samla lån

Nyheter 

Axo Finans har nyligen höjt sitt ålderskrav till 20 år samt att de numera har 22 anslutna långivare till tjänsten i Sverige.

Bakgrund om Axo Finans

Axo Finans har funnits på marknaden sedan 2008 och är en låneförmedlare som har verksamhet i Norge och i Sverige. Idag har Axo Finans 22 anslutna samarbetspartners i form av banker och låneinstitut som behandlar din ansökan som du kan skicka in via hemsidan. Axo Finans i Norge har funnits längre än den svenska filialen och de är idag Norges största lånemäklare. Även i Sverige upptäcker fler och fler Axo Finans och företaget växer stadigt. 

Räntan hos Axo Finans

De räntor som idag erbjuds av Axo Finans samarbetspartners varierar mellan 2,95% upp till 24% i nominell ränta. Den effektiva räntan varierar beroende på vilken långivare du väljer samt om de tar ut några extra avgifter utöver sina räntor. 

Amortering och storlek på lån 

Amorteringarna är det svårt att säga något generellt om då det beror på vilken långivare du väljer att teckna lånet via hos Axo Finans. De flesta har så kallade annuitetslån där du betalar mer ränta i början av lånetiden och amorterar mer i slutet av den. Det finns även någon enstaka som erbjuder så kallad rak amortering. 

De lånesummor som Axo Finans erbjuder och förmedlar är mellan 5000 kr upp till 600 000 kr. Löptiderna för lånen varierar mellan 1 år upp till hela 18 år. Det är dock inte säkert att du kan beviljas 600 000 kr i privatlån då det beror på vilka förutsättningar du har ekonomiskt samt vad långivaren ställer för krav på dig, till exempel via sina kreditpolicys. Axo Finans förmedlar endast lånen, vilket gör att det som vi tidigare skrivit beror mycket på vad du väljer för låneerbjudande vad du får för villkor och annat. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Totalkostnaden hos Axo Finans är svår att säga något om då det beror på vilka erbjudanden deras samarbetspartners ger dig. Många av de som Axo Finans samarbetar med tar ut både uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter samt även årsavgifter. Det är därför av yttersta vikt att noggrant läsa igenom alla erbjudanden och fundera över vilken ekonomisk situation som gäller för just dig som låntagare. 

På hemsidan använder Axo Finans ett låneexempel på 70 000 kr med en exempelränta på 5,3% över 15 års löptid. Aviseringsavgiften i exemplet är 35 kr vilket ger en effektiv ränta på 6,54%. Total kostnad för lånet blir då 600 kr per månad och totalt 108 346 kr för hela lånetiden. Av hela lånet är alltså 38 346 kr räntor och avgifter. Detta kan dock variera stort beroende på vilket låneerbjudande du i slutändan väljer.  

Hur går det till att låna hos Axo Finans

Det går fort att få hjälp hos Axo Finans. Oavsett om du väljer att söka ett privatlån utan att ha några tidigare lån eller om du vill ha ett lån för att kunna samla gamla krediter och smålån så är det enkelt att göra via deras hemsida. 

Först väljer du vilket lånebelopp du vill ha samt hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet. När du sedan skickar in ansökan tar Axo Finans en kreditupplysning på dig och skickar sedan ut ett underlag till de samarbetspartners som de har. Långivarna återkommer sedan med besked åt dig som innehåller vilken ränta de erbjuder samt ev. vilket lånebelopp de kan ge (om det är mindre än det du sökt). När du bestämt dig för vilket låneerbjudande som är bäst skickar du sedan in papper och signerar skuldebrevet. Vissa långivare erbjuder detta steg digitalt via BankID vilket gör det till en snabb process. Så fort du signerat så för banken över pengarna. Oftast tar det några dagar innan du har dem på kontot. Krävs det en signatur på papper kan det ta några dagar extra innan pengarna är utbetalda. 

Axo Finans har generösa öppettider på sin kundtjänst. Måndag till torsdag har de öppet kl. 8.30 till kl. 18.00. Fredagar har de öppet kl. 8.30 till kl. 16.00. Lördagar har de stängt. Söndagar har de öppet kl. 10-14. Du kan antingen ringa, maila eller fylla i kontaktformulär på hemsidan. Du kan även begära att du blir uppringd om du inte har tid att sitta i kö. 

Krav för att få låna

För att du ska kunna få hjälp med ett lån via Axo Finans gäller det att du uppfyller följande krav: 

 1. Personen måste vara över 20 år gammal
 2. Personen måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kr/månad (120 000 kr/år)
 3. Personen måste vara fast anställd, ha ett vikariat, driva ett eget företag eller vara pensionär

Sammanfattning 

En låneförmedlare är en klok idé om du vill jämföra många olika erbjudanden utan att behöva ta flera kreditupplysningar. Genom några snabba klick kan du med hjälp av endast en kreditupplysning få hjälp med att söka lån hos många långivare och därmed få det bästa möjliga erbjudandet för just dig och din ekonomiska situation. 

Axo Finans har funnits länge på marknaden och kan sina långivare vilket i kombination med generösa öppettider gör att du kan vara säker på att de försöker göra sitt bästa. De har även en del långivare anslutna till sig som deras konkurrenter inte har vilket gör att du bör kika runt och se vilka du tror kan vara mest aktuella för dig innan du skickar in din ansökan via en låneförmedlare. Axo Finans har mycket information på sin hemsida som kan vara bra att läsa igenom för att tänka rätt när du väl ska skicka in din ansökan. Helt klart är att deras tjänst underlättar för oss som vill tänka på kostnaderna men samtidigt kanske inte har tid och lust att ringa runt till alla långivare som finns idag. Enkelt och snabbt kan du få tag på ett erbjudande som passar dig.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: 5.0 /5
Baserat på 2 recensioner
Lämna en recension

Leave a Reply