Snabbfinans

Snabbfinans
 • 47% - 83% Eff. ränta

 • 1000- 40000 Lånebelopp

 • 30 dagar - 2 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Snabbfinans

Varför välja ett lån från Snabbfinans

 • Du kan välja mellan privatlån och kontokredit
 • Använder Bisnode för kreditkontroll
 • Flexibla lånelösningar beroende på ditt behov
 • Snabba utbetalningar till de flesta bankerna
 • En aktör som växer och som har bra och tydliga instruktioner hemsidan

Nyheter 

Företaget bakom Snabbfinans gjorde nyligen en nyemission om 29 miljoner och satsar på att växa på privatlånemarknaden närmsta tiden. De satsar även på nya tekniklösningar för att få en bättre användarupplevelse. 

Bakgrund om Snabbfinans

Snabbfinans är en del av Tryggkredit Stockholm AB som varit verksamma sedan 2011. De har i dagsläget förmedlat 60 000 privatlån och kontokrediter. Företaget har i dagsläget ca 23 medarbetare i Stockholm och Halmstad. Idag har de cirka 8000 aktiva kunder och hanterar 14 000 enskilda ansökningar per månad. 

Räntan hos Snabbfinans

Snabbfinans erbjuder både kontokrediter och privatlån. Gemensamt för de båda är att de har en nominell ränta på 39% på båda typerna av lån. Den effektiva räntan varierar beroende på storlek på lånebelopp samt vilken löptid du valt för ditt lån. För kontokrediten blir räntan på ett lån på 15 000 kr som har en löptid på 12 månader 61,2%. För motsvarande privatlån hos Snabbfinans blir den effektiva räntan 54,3%. Vilken som passar dig bäst beror lite på vad du har för behov. Den högsta effektiva räntan som du kan få via Snabbfinans privatlån är 83% och gäller lån som är på 10 000 kr och med 90 dagar i kredittid. Om du istället väljer kontokrediten är den högsta möjliga effektiva räntan hela 377%. Fundera därför noga på vilket alternativ som passar dig, annars kan det bli dyrt.

kredit

Amortering och storlek på lån 

Hos Snabbfinans kan du antingen välja ett privatlån eller en kontokredit. Kontokrediten kan du nyttja igen efter att du betalat av en del av skulden. Privatlånen betalas tillbaka med samma belopp varje månad. För kontokrediten är den högsta möjliga gränsen 25 000 kr och den lägsta gränsen som beviljas är 1000 kr. Som minst måste du betala 6% av den nyttjade krediten i amortering per månad. För en kredit på 25 000 kr innebär det en månadsamortering på minst 1500 kr. Den delen som du måste amortera av varierar beroende på vilket tak du valt på din kredit. Om du sköter din kredit har du möjlighet att öka din kreditgräns till 40 000 kr. 

Väljer du istället privatlånet kan du låna mellan 10 000 kr upp till 40 000 kr med en löptid på mellan 1 till 2 år. Är du förstagångskund kan du dock maximalt låna upp till 25 000 kr. Sköter du betalningarna kan du nästa gång du lånar söka om ett lånebelopp upp till 40 000 kr. Lånen betalas av med lika stor månadskostnad under hela låneperioden. Det finns även möjlighet att förtidslösa lånet eller betala in mer vid enstaka tillfällen om du så önskar. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

På både kontokrediten och privatlånet tar Snabbfinans ut en uppläggningsavgift om 395 kr. De tar dock inte ut någon aviseringsavgift vilket är positivt. För kontokrediten utgår inte heller någon årsavgift vilket det gör hos vissa konkurrenter. 

Om du nyttjar kontokrediten på 15 000 kr och väljer att återbetala över ett år kommer lånet att ha kostat dig totalt 19242 kr. 

Väljer du istället att låna via privatlånet kommer lånet med samma villkor (15 000 kr i 12 månader) att kosta dig 18745 kr totalt. 

Om du önskar en amorteringsplan hos Snabbfinans erbjuds det för 170 kr extra. 

Hur går det till att låna hos Snabbfinans

För att ta ett lån via Snabbfinans fyller du i ditt personnummer på hemsidan. Du ska sedan i steg två fylla i dina kontouppgifter. Efter det fyller du i övriga uppgifter som behövs såsom inkomstuppgifter och annat. När du sedan klickar dig vidare behöver du svara på några kompletterande frågor. Till sist slutför du din ansökan genom att logga in via ditt BankID och signera din ansökan med hjälp av det. Snabbfinans använder Instantor som verifierar din ansökan direkt på skärmen via din internetbank. Behöver du hjälp har Snabbfinans en instruktionsfilm om exakt hur man går till väga för att fylla i ansökan på sin hemsida. 

Efter att du fyllt i din ansökan får du svar och tillgång till mina sidor där du kan ta ut pengar från din kontokredit. Söker du om ett privatlån får du pengarna så fort ansökan är beviljad. Snabbfinans samarbetar med bland andra Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea och ett antal andra. 

Om du behöver hjälp kan du kontakta Snabbfinans via mail och telefon samt via formulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet måndag till fredag mellan kl. 8 till 18 samt lördagar mellan kl. 10 till 15. 

Krav för att få låna

För att kunna låna via Snabbfinans krävs att du uppfyller följande villkor: 

 1. Personen får inte ha några betalningsanmärkningar
 2. Personen måste vara 20 år eller äldre
 3. Personen måste ha minst 150 000 kr i taxerad inkomst per år
 4. Personen måste vara folkbokförd i Sverige
 5. Personen måste ha ett mobilabonnemang 

Sammanfattning 

Snabbfinans är en pigg uppstickare bland låneföretagen. De försöker tänka nytt och är inte rädda för att ta hjälp av teknik såsom Youtube-videos för att underlätta för dig som låntagare. Oftast är det lättare om du får en bra videoinstruktion än att bara läsa en massa text om hur det går till. De har snabba utbetalningar till många stora banker vilket gör att de är intressanta för de allra flesta. 

Snabbfinans har dock ganska höga krav på de som söker lån. Bland annat har de en relativt hög gräns för inkomst vilket sållar bort en hel del potentiella låntagare. De kräver även att du inte har några anmärkningar vilket gör att du som haft problem med betalningsförmågan tidigare bör välja en annan långivare. 

Hemsidan är lättnavigerad och det finns tydlig information om lånekostnaderna på flera ställen, samt en låneordbok med förklaringar på de vanligaste uttrycken inom lånebranschen. Sammantaget ger det en bild av Snabbfinans som en långivare som ändå månar om sina kunder och vill att de ska ha en chans att förstå sitt lån och vad det innebär.

Läs mer om Snabbfinans

Snabbfinans hos Allabolag.se

Snabbfinans hos Finansinspektionen

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension