forbrukslån

Spara pengar är något många vill göra men har svårt för att komma på ett bra sätt för att komma igång. Det är enklare att ta ett sms lån där man får direkt utbetalning och pengar i handen. Dock är sms lån med direkt utbetalning något man ska tänka efter innan man gör. Sms lån har ofta hög ränta. Men visst vill man ha ett startkapital att investera i fonder kan kanske ett sms lån med direkt utbetalning vara något, bara man är medveten om att ett sms lån ska betalas tillbaka. Det finns mycket man kan göra för att spara pengar. Det första är att sätta upp en plan eller ett mål med sparandet. Man har oftast ett konto där lönen kommer in och det är bra om man vill börja spara att öppna ett sparkonto. Man kan ta ett sms lån med direkt utbetalning för att komma igång och se att man har en liten slant redan på kontot.

Dock är sms lån med direkt utbetalning en kortsiktig lösning och man kommer att behöva spara själv då ett sms lån ska betalas tillbaka. Ett bra sätt är att starta en överföring från lönekontot till sparkontot som går automatiskt direkt när man får lön. På så sätt ser man inte den summan och räknar då inte in pengarna i den summan som går att förbruka den månaden. Det bästa är att börja smått och sedan öka successivt. Viktigt att inte ta från sparkontot. Får man det inte att gå ihop en månad kan det vara aktuellt med ett sms lån med direkt utbetalning och betala lånet nästkommande månad.

Kalkylera på hur mycket du kan spara pengar

Om man till exempel sparar hundra kronor i månaden i tre år med en ränta på tio procent blir det tusen trehundratjugo kronor i året. Om man däremot sparar femhundra kronor i månaden under fem år med en procentsats på tio så hamnar man på trettiotre tusen kronor efter fem års sparande. Procentsatsen varierar beroende på vilken bank man väljer och hur länge man låser pengarna på sparkontot. En bank man kan spara hos är Nordea. Det är en stor bank med lång historia och många kunder.

Genom att använda sig av en banks sparkalkylator är det lätt att få en överblick över sparandet. Det kan ge en inspiration till att vilja börja spara då den tydligt visar vad man sparar varje år. Man kan välja ett startbelopp eller utan och bara sätta in pengar varje månad. Startbeloppet kan man få via sms lån med direkt utbetalning om man saknar ett belopp. Viktigt att tänka på bara är att man ska betala tillbaka sitt sms lån.

Gemensam transport

Något man kan göra för att spara är att dela transport med andra. Man kanske är flera personer som åker till jobbet i varsin bil från samma ort. Då kan man prata ihop sig och åka tillsammans istället.

Laga mat och äta hemma

En stor del av ens pengar går åt på mat. Pengar rinner iväg snabbt om man går mycket på restaurang var och varannan dag. Något man kan göra är att göra inköpslista och planera sitt matinköp. Det bästa är att veckohandla och göra storkok och matlådor.

Sluta att dricka alkohol

Något många lägger pengar på är alkohol. Om man begränsar sitt drickande och bestämmer sig för att spendera mindre på krogen på alkohol kommer det snabbt att märkas i plånboken. Ett bättre sätt är hemma fester eller att helt sluta dricka alkohol.

Café

Många personer spenderar en förmögenhet på att gå på café. Visst är det mysigt men pengar konsumerande. Om man bestämmer en till två dagar i veckan får man gå på café och resten av dagarna bjuder man hem vänner istället.

Kaffe

Kaffe är något som kostar mycket ute men inte så mycket hemma. Många vill bara köpa en kaffe att ta med och tänker inte så mycket på kostanden. När man börjar kalkylera blir det många tusen i månaden. Bättre att investera i en kaffemaskin och en ta med mugg så kan man laga hemma och ta med. Då kanske man slipper sms lån med direkt utbetalning i slutet av månaden.

Kläder

Mycket pengar går på kläder varje månad. Man kan börja att sy det som är trasigt och gå och handla på butiker som återanvänder kläder istället. På så sätt sparar man mycket. Även loppis och ärva kläder av vänner är bra alternativ. Man slipper sms lån med direkt utbetalning och dyr ränta då pengarna inte räcker till annars.

Resor

Många lägger mycket pengar på resor. Istället för det snabba alternativet som till exempel flyg kan man istället välja tåg. Tåg brukar vara mycket billigare. Även buss är ett billigare alternativ. Det tar lite mer tid att komma fram men man slipper flygförseningar som ofta är och som skapar irritation.

Semester

Det läggs mycket pengar på semestrar varje år. Många åker på dyra anläggningar där allt ingår. Man kanske kan börja se över sitt val och göra billigare alternativ. Till exempel en cykelsemester med tält eller varför inte låna en väns stuga. Det finns mycket att göra. Bara att använda sin fantasi och kontaktnät för att få det att gå ihop. Många tar sms lån med direkt utbetalning för att ha råd med sin semester.

Elektronik

Behöver man verkligen en ny mobil eller tv varje år. Måste man ha det nyaste eller största med en gång fast man har en fungerande redan. Här finns mycket pengar att spara. Många tar sms lån med direkt utbetalning för att finansiera sina dyra produkter.

Okynnes handlande

Om man säger att man ska fönster handla låt det då bli så. Många klara inte att titta i butiker utan att komma hem med något. Visst är det tillfredställande och ibland glädjande att handla något men låt det då bli något. Bättre att planera sina köp och hålla sig till det som ska handlas så slipper man ett dyrt sms lån med direkt utbetalning i slutet av månaden.

Lär dig mer om lån med oss

 • forbrukslån

  Internet har omformat lånebranschen fundamentalt och erbjuder både utmaningar och möjligheter. För bara några årtionden sedan var man tvungen att besöka en fysisk bank för att låna pengar, men med internets framväxt har ti

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att låna pengar är ett beslut som kräver noggrann förståelse för de potentiella konsekvenserna. I vissa situationer kan det vara ett klokt och fördelaktigt alternativ, särskilt när det gäller investeringar som kan generer

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att ta ett snabblån kan vara som ett alternativ till en tillfällig ekonomisk knipa, men beslutet bör inte tas lättvindigt. Det finns en rad viktiga faktorer att beakta innan du binder dig till ett sådant finansiellt åtagande.

  Läs Mer
 • Vi skriver om det senaste om privatekonomi

  Se alla blogg inlägg