forbrukslån

En lång sommar med många upplevelser är väl precis det alla önskar sig? Oftast har du arbetat hårt i över ett år och sommaren kommer som en hägring med löfte om långa lata dagar. Många vill uppleva saker på semestern och har därför sparat länge för att kunna göra alla roliga aktiviteter. Men vad gör man om sparkontot är tomt efter ett antal oväntade utgifter? För att inte förstöra sommaren och göra barnen besvikna går det att låna till semestern och på så sätt få en fantastisk sommar i sällskap av nära och kära. 

Gå igenom din semesterplanering

För att du ska få en rättvisande bild av hur mycket din semester kommer att kosta är det bra att sätta sig ner och gå igenom vad du har tänkt uppleva och göra. Ska ni resa bort någonstans är det klokt att kontrollera prisläget på destinationen och fundera över hur mycket det kommer att kosta att leva på plats. Har du tänkt en all inclusive bör du räkna med att man oftast vill gå ut någon kväll och prova på det lokala restaurangutbudet. 

Annat som brukar kosta och som kan vara bra att räkna med i lånet är utflykter och besök på sevärdheter. Själva sevärdheten kanske inte kostar, men det ska betalas mat, fika och souvenirer och annat. Räkna därför med att du behöver ha en liten slant till aktiviteter på plats. 

Låna till din drömsemester

Om du ska låna pengar till din semester kan det vara bra att slå på stort. Fundera på vad som är ditt drömsemestermål och titta på vad en resa dit skulle kosta. Kanske blir du förvånad över hur lite det skiljer mot din klassiska charterresa. Har du något du vill göra på plats kan det vara billigare att förboka biljetter till aktiviteterna än att köpa dem på plats med den lokala valutan. 

Kanske är din dröm att åka på en äventyrsresa eller så är den en charter med allt inkluderat. Oavsett så brukar de flesta ha en ide om vad de vill hinna med. Med en bra planering kan du dessutom få kontroll över kostnaderna och semestern behöver inte bli så dyr. /

Kan du tänka dig att semestra på hemmaplan kanske du inte behöver låna så stor summa. Ofta går det att få tag på mindre stugor och boenden i nya städer som inte kostar så mycket. Då kanske det rent av räcker med ett sms-lån för att du ska få en fantastisk semester. Sverige har fantastisk natur att uppleva såsom vidsträckta fjäll, ymniga äppeldalar och fantastiska stränder. En så kallad hemsemester kan ge en minst lika exotisk upplevelse som att flyga till ett land långt bort och äta mat som ingen hört talas om. 

Fundera över alternativa semesterlösningar

Förutom att bo på hotell så finns det även möjligheter att låna en lägenhet eller stuga eller annat boende även utomlands. Kanske kan du till och med byta boende med en annan familj och på så sätt få ner kostnaderna till kanske så lite som 10000 kr. Att låna 10000 kr är inte så komplicerat och du kan läsa mer om det här. Ofta kan du låna den summan utan UC kontroll, vilket gör det till en snabb och smidig lösning om semesterkassan sinat. Hittar du rätt boende får du en chans att uppleva ett land på ett annat sätt än du kanske får om du bor på hotell. 

Har du släkt som du kan hälsa på kanske du kan få bo billigt och samtidigt få lite kvalitetstid med de du inte träffar så ofta. I kombination med lite lokala utflykter kan det bli ett mycket trevligt minne att fundera över när vintern är som mörkast. Andra billiga sysselsättningar kan vara att besöka loppisar och andra second hand butiker. På så sätt kan du enkelt förnya din garderob eller köksutrustning utan allt för stora pengautlägg. Som bonus blir din semester både klimatsmart och lite annorlunda. 

Jämför olika låneerbjudanden

Oavsett om du vill låna 500000 kr eller 1000 kr för att finansiera ditt semesteräventyr är det klokt att kika runt och jämföra erbjudanden. Är det en mindre summa som du vill låna kan ett enkelt sms-lån utan UC vara det som räcker. Du kan även ta så kallade snabblån eller andra typer av microlån till bra räntor och förmånliga villkor. Detta gäller särskilt om du kan betala tillbaka lånet inom en snar framtid. Tar du ett lite större lån är det klokt att jämföra olika typer av blancolån eller privatlån och se vad som ger de bästa och mest förmånliga återbetalningsvillkoren. 

Tar du ett större lån är det även klokt att fundera över saker som amorteringstakt och lånelängd. Det är inte speciellt kul att sitta och betala av ett lån för en semester som tog slut för över 10 år sedan om det går att undvika. Jämför erbjudanden och leta så billiga flygbiljetter och boenden inom din budget som möjligt. På så sätt kan du satsa mer på att äta gott eller kanske besöka nöjesparker, safariupplevelser eller andra saker som du kan minnas för en lång tid framåt. 

Något annat som kan vara klokt att göra är att hämta in ett antal erbjudanden från flera olika långivare. Detta gäller oavsett hur mycket du tänkt låna så att du inte behöver betala mer än nödvändigt. Fundera även över saker som låneskydd om summan du tänkt låna är väldigt stor. Det vore olyckligt om du inte kan njuta av din semester eftersom du oroar dig för hur du kan betala tillbaka pengarna du lånat. 

Efter att du gått igenom din ekonomi, jämfört låneerbjudanden och förhandlat räntor finns bara en sak kvar att göra och det är att njuta av din hårt förtjänade semester. Semester är det ju oavsett om det är en lägenhet i en främmande stad, ett tält på en fjälltopp eller en liten mysig stuga vid en sjö. Alla semestersätten har sin charm och det kan vara klokt att våga sig på att prova något nytt. Vem vet, kanske hittar du din nya favoritsemester?

Betyg

Lär dig mer om lån med oss

 • forbrukslån

  Att låna pengar snabbt kan ibland vara ett måste eller ett bra alternativ för att betala oförutsedda utgifter, eller om du av någon annan anledning behöver pengar snabbt in på ditt konto. Om så är fallet kan det vara bra att känna till vilka olika tillvägagångss

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Spara pengar är något många vill göra men har svårt för att komma på ett bra sätt för att komma igång. Det är enklare att ta ett sms lån där man får direkt utbetalning och pengar i handen. Dock är sms lån med direkt utbetalning något man ska tänka efter innan man gör

  Läs Mer
 • forbrukslån

  I över ett år har hela världen drabbats av Covid-19-pandemin. Många har blivit uppsagda från sina jobb eftersom många företag har varit tvungna att lägga ned sina verksamheter. Andra har tagit lån för att få ekonomin att gå ihop. Men lånföretagen har också påverkats. M

  Läs Mer
 • forbrukslån

  UC och BankID är två välkända aktörer i Sverige, inte minst när det gäller lån och bankärenden. UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag, medan BankID är en verifieringsmetod som låter dig verifiera dig med hjälp av en sifferkombination. Dessa företag är som sag

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Snabblån kan vara lockande, men kan bidra med en hel del problem. Det finns en hel del fällor du måste hålla utkik efter med dessa lån, exempelvis att du inte jämför lån, eller att du inte undersöker om du kan ta ett privatlån istället. För att kunna ta ett så bra beslut s

  Läs Mer
 • Vi skriver om det senaste om privatekonomi

  Se alla blogg inlägg