Brocc

Brocc
 • Fast månadsavgift Eff. ränta

 • 10000- 150000 Lånebelopp

 • 6 mån - 15 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Brocc

Varför välja ett lån från Brocc

 • Låna upp till 150.000 kr av privatpersoner
 • 5% av räntan tillbaka  
 • Upp till 15 års löptid på p2p-lån

Nyheter 

Har du nån gång känt att du betalar räntor på dina lån och att det alltid är andra som får ta del av kakan? Med Brocc har det ändrats och du får själv tillbaka 5% av den ränta du betalar på ditt lån. Logga in hos Brocc och se hur din pott växer för varje månad.

P2P-trenden har satt fart

Peer-to-Peer lending när man lånar pengar av andra privatpersoner är en trend som vuxit sig starkare i Sverige. Idag är det tusentals människor som både investerar och lånar pengar genom P2P varje år. Aktörerna blir allt fler och Brocc är en av spelarna som växer stadigt. 

Bakgrund om Brocc

Konsumentmakt är en tydlig megatrend som växer över hela världen. Tidigare var det de stora institutionerna som satt på både kapital och makten, genom dem fick vi privatpersoner hoppas på chansen att få bra erbjudanden, bra jobb, schyssta lånevillkor och mycket mera.

Bankerna tappar makten

Inom lånemarknaden har det länge varit så att bankerna lånat ut pengar och privatpersoner har betalat räntorna. Dessutom har vi lånat in pengar till bankerna som gett oss lägre ränta än vad de sen lånar ut för. Så här fungerar det fortfarande på många håll men det finns fler alternativ.

Delningsekonomin

Numera kan du som låntagare välja att låna av andra privatpersoner som i sin tur lånar ut pengar som en investering. Brocc skär givetvis emellan för att sköta de här transaktionerna på ett tryggt och säkert sätt. De paketerar dessutom flera lån och sprider ut dem till olika investerare för att sprida riskerna och hjälpa plattformen att fungera friktionsfritt.

En stor del av pengarna till konsumenten

Skillnaden är framför allt att istället för att en privatperson lånar in till nästan ingen ränta och banken sen skär emellan rejält kommer största delen av räntan gå till investeraren. Du som låntagare får ett lån baserat på din risknivå och vet med dig att du gynnar andra privatpersoner istället för etablissemanget.

Räntan hos Brocc

Eftersom P2P-lån handlar om att skapa attraktiva villkor för både låntagare och långivare kommer räntorna sättas individuellt. Du som lånar vill ha så låg ränta som möjligt och den som investerar på andra sidan vill ha så hög ränta som möjligt i förhållande till den risk de tar. 

Balans mellan avkastning och risk

Blir räntorna skyhöga vill ingen låna pengar och går räntorna ner i botten kommer ingen vilja investera. Av den anledningen blir det en balansgång mellan avkastning och risk som gör att du som låntagare ska bli nöjd och investeraren med.

3,25% i ränta och uppåt

Beroende på vilken kreditvärdighet du har och vilken storlek på lån du ansöker om i förhållande till dina tidigare lån kommer du få en ränta från 3,25% och uppåt. Du ka aldrig få mer än 24,99% i ränta genom Brocc.

Hög högsta ränta

Jämfört med många andra långivare ligger Brocc inte på en hög högsta ränta men med tanke på att de inte accepterar betalningsanmärkningar är högsta räntan hög. Jämför exempelvis med Lendify som är en gigant på P2P-marknaden och har högsta ränta på 17%.

Brocc Amortering och storlek på lån 

Hos Brocc kan du låna på löptider från 6 månader upp till 15 år eller 180 månader. Det är en bra bredd och öppnar möjligheter för många som vill låna pengar, nästan oavsett behov. Du kan låna upp till 150.000 kr vilket är lågt i jämförelse med Lendify som erbjuder dig att låna 500.000 kr

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad

Du betalar en fast avgift på 500 kr när du startar upp ett lån genom Brocc. Det ska täcka att Brocc gör en riskbedömning och matchar dig som låntagare med flera investerare. Kapitalkostnaden blir då summan av ditt lån plus räntebetalningarna och slutligen 500 kr i startavgift.

Hur går det till att låna hos Brocc

Du ansöker om lån direkt på hemsidan med ditt bank id. Fyll i låneuppgifter och personuppgifter och skicka in ansökan. Du får svar direkt och kan sen välja att teckna lån eller pröva en annan långivare. Vårt tips är att pröva både Brocc och Lendify för att se vem som ger bäst ränta, kanske till och med kontakta en låneförmedlare som Lendo eller Sambla för att va på den säkra sidan.

Krav för att få låna

 1. Minst 20 år 
 2. 12.500 kr per månad i inkomst
 3. Inga betalningsanmärkningar 
 4. Folkbokförd i Sverige sen 3 år

Sammanfattning 

Annat upplägg än Lendify som har blivit normgivande inom svensk P2P-lending. Hos Brocc kan du låna 100.000 kr och när lånet blir beviljat paketerar Brocc om det till flera små lån och sprider ut på många olika investerare. Skulle du låna genom Lendify kommer ditt lån i de allra flesta fallen att matchas direkt mot en investerare.

Varför skiljer sig Brocc och Lendify?

Antagligen beror det på att Brocc har en mindre plattform med färre investerare och därmed lägre likviditet i sin handelsplattform. Rent konkret betyder det att om du lånar 150.000 kr på 10 års löptid är det större sannolikhet att det finns en investerare hos Lendify med den sparhorisonten och din risknivå som preferens. 

Fler investerare hos Lendify

Just för att det finns så många fler investerare hos Lendify. Brocc har därmed löst detta genom att bryta upp ditt lån i småbitar och sprida ut det så att de helt enkelt lägger pussel mellan långivare och låntagare.

Skillnaden, spelar den någon roll?

För dig som låntagare spelar det ingen roll. Så länge som plattformen möter ditt lånebehov med en eller flera investerare gör det ingen skillnad. För investerarna är det bättre att sprida riskerna på många låntagare än att lägga alla pengar på en person. Det har förvisso Lendify löst genom att skapa produkterna med namnet Autoinvest.

Vad är viktigast för dig som låntagare med P2P?

Det absolut viktigaste är samma som med alla andra lån, låg ränta, låga avgifter, rätt amorteringstid och flexibilitet i lånet som passar dina behov. Ska man då låna från en bank eller en P2P-plattform? Det beror helt på om du vill bidra till konsumentmakten i samhället eller om du vill sitta i knät på de största aktörerna som banker och stora långivare.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension