Lendify

Lendify
  • 2.95% - 21.58% Eff. ränta

  • 20000- 50000 Lånebelopp

  • 1 - 10 år Löptid

  • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Lendify

Varför välja ett lån från Lendify

Nyheter

Med Lendify rewards har du möjligheten att sänka din egen ränta allt eftersom du betalar av på ditt lån. Det här är en ovanlig nyhet där man tagit fram ett lojalitetsprogram som gynnar låntagare som betalar sina lån i tid. Det vanligaste är alltså att man väljer att straffa kunder som betalar för sent men här väljer man att vända på det hela.

Olika bonus beroende på betalmetod

Beroende på vilken betalmetod du har kommer dina bonuspoäng att vara olika många. När de betalar en faktura i tid får du poäng och med många poäng kan du växla in dessa mot en sänkt ränta på ditt lån. Baserat på din startränta har du ett fast avdrag du kan få när du sköter dina betalningar. Skulle du missa en betalning så blir du inte av med alla dina poäng utan får istället ett poängavdrag.

Lägre ränta än jämförelserna visar

Att Lendify har valt att innovera till förmån för låntagaren innebär en hel del för branschen. De som jämför räntor rakt av kommer att gå bet på att du som kund hos Lendify kan få en lägre ränta än offerten och deras erbjudande visar.

Bakgrund om Lendify

Redan år 2014 startades Lendify med en vision om att förändra låne- och investerarbranschen på samma gång och skapa en marknadsplats där investerare och låntagare kan mötas. Idén har alltid varit att ta bankernas mest lönsamma affärer, lånen, och göra dem till allmängods. De har fått en riktigt bra uppgång senaste åren tack vare den låga räntan. Att investera i en vanlig räntefond eller på bankkontot ger nästan ingen avkastning idag och att investera i ett p2p-lån hos Lendify ger från ett par procent och uppåt. Som låntagare får du dessutom möjligheten att låna av andra privatpersoner till bra villkor istället för att förhandla med banken.

Räntan hos Lendify

Hos Lendify placeras alla kunderna i olika riskklasser beroende på deras privatekonomi och vilken summa de lånar. Riskklasserna går från A till F och alla klasser har ett räntespann. Den som har riktigt god ekonomi hamnar i riskklass A och får en ränta från så lite som 2,95% upp till 9,95%. Den som har en sämre ekonomi kan hamna ända uppe i den högsta riskklassen, klass F. I den högsta klassen kan du få en ränta från 9,4% upp till 17% per år. Det är lite oklart vad som gör att man hamnar i respektive klass och med tanke på att en osäker A-klass kund kan ha 9,95% i ränta och en säker F-klass kund kan ha 9,40% i ränta känns det hela en aning förvirrande. I grunden är det så att med en högre riskklass är risken högre, även om räntan uppenbarligen kan vara lägre

Vi kan sammanfatta det som att räntan för ett privatlån hos Lendify rör sig från 2,95% upp till 17% vilket får anses vara bra nivåer i privatlånebranschen. Eftersom man dessutom kan få en ränterabatt som lojal betalare är alltså den faktiska räntan aningen lägre till och med.

Amortering och storlek på lån 

Hos Lendify kan du låna från 20.000 kr upp till 500.000 kr och återbetalningstiden är från 1 år upp till 15 år. I jämförelse med konkurrenterna är det här bra villkor och det är endast ett fåtal långivare som lånar ut upp till 600.000 kr och på så lång löptid som 18 år.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Lendify har en uppläggningsavgift på ett privatlån på 495 kr men ingen aviavgift eller andra former av avgifter. Det gör att kapitalkostnaden nästan blir summan av amorteringen och räntekostnaderna. De har ett exempel på sin webbsida där en person lånar 120.000 kr med 8 års återbetalningstid och 8% i ränta. Den effektiva räntan blir då så lite som 8,42% och kapitalkostnaden landar på 163.526 kr. 

Hur går det till att låna hos Lendify

Direkt på webbsidan kan man fylla i ansökan. Du väljer vilket belopp du önskar låna, vilken återbetalningstid du vill ha samt fyller i några personuppgifter. Inkomst, sysselsättning och boendeform är de faktorer som verkar spela in mest av allt vid ansökan. Du signerar med mobilt Bank-Id och Lendify gör sen en kreditupplysning hos UC. Besked om du beviljas lån samt till vilken ränta och vilken riskklass du hamnar i kommer direkt på hemsidan. Accepterar du sen lånet får du en utbetalning inom ett par timmar.

Krav för att få låna

1. Minst 18 år gammal

2. Minst 180.000 kr i inkomst per år

3. Inga betalningsanmärkningar

4. Ingen skuld hos Kronofogden

5. Folkbokförd i Sverige

Sammanfattning

Lendify har verkligen brutit mark och positionerat sig som den största inom p2p-lån i Sverige. De har nyligen fått en enorm investering i miljardklassen från Insight investment, en institutionell investerare som tydligen va sugen på ränta från svenska privatlånekunder. 

Storlek en fördel

Fördelen Lendify har är deras enorma storlek. Både som investerare och som låntagare är det viktigt att det är många som använder låneplattformen. Ska du låna pengar måste det finnas någon som vill låna ut till dig med samma riskaptit och placeringshorisont som dig. 

Lojalitetsprogram

Marknadsmässigt har de ett starkt erbjudande och en otrolig fördel med lojalitetsprogrammet som sänker räntan över tid för kunder som sköter sina betalningar. Det framgår dessvärre inte hur mycket ränterabatt man kan få vilket direkt gör en lite misstänksam.

Otydligt med riskklasserna

Något som framför allt påverkar investerare snarare än dig som ska låna är otydligheten kring riskklasserna. Om jag investerar vill jag veta att den som har en riskklass B har en lägre risk än den som har en riskklass D. Men det kan vara så att den med ”låg” risk har en högre ränta. 

Låg högsta ränta

Lånar du pengar är det framför allt din ränta du behöver bry dig om och eftersom Lendifys högsta ränta endast är 17% gör det att de har ett starkt erbjudande. Troligen är det svårt att få lån om man har en dålig ekonomi men vi skulle rekommendera alla som vill ta ett privatlån att skicka en ansökan till Lendify. Har du tur får du bli kund och då bör du ha en ganska bra ränta, givet att du får väldigt höga räntor hos andra aktörer i branschen.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension