forbrukslån

Med långa vårdköer och en åldrande befolkning kan det kännas som att vår svenska sjukvård inte hinner med sitt uppdrag. Även de mest simpla ärenden kan ta månader att få hjälp med och det kan kännas som att det aldrig finns tider på vårdcentralen när man som mest behöver dem. Att behöva sitta på en akutmottagning med mindre besvär känns inte heller det speciellt lockande. 

På senare år har det dykt upp en mängd privata vårdalternativ som tagit stora marknadsandelar. Genom att betala en summa varje månad, kvartal, halvår eller år så får man tillgång till privat vård och alla dess fördelar. Ofta har de snabba tider, korta köer och möjlighet att direkt remittera vidare till specialister om ditt ärende visar sig vara allt för komplicerat. Många privata vårdgivare är dessutom anslutna till alternativ utomlands vilket kan göra att du får tillgång till vård direkt som du kan inte ens skulle fått kännedom om i Sverige. 

Att låna till privat vård behöver inte bli dyrare

Många säger att det är dyrt att låna till privat vård, men faktum är att det inte alls är säkert att det blir dyrare att låna till vård än att vänta på vård i en vårdkö. Räknar du samman förlorad arbetsinkomst, tid du lägger på att sitta och ringa till en vårdcentral som inte har tid och andra tidstjuvar kommer du snabbt fram till att det tvärtom kan vara lönsamt med ett lån för att få snabb hjälp. 

En vårdgivare som har snabba tider innebär att du på en gång kan få en tid som passar dig och på så sätt slipper du gå och ha ont i dagar, veckor, månader eller till och med år…! Tänk vilken pengabesparing det är samtidigt som du på så sätt kommer att må bättre både fysiskt och psykiskt. Har du dessutom funderat igenom din ekonomi kan du få en positiv effekt redan första månaderna. 

Låna till operation förutom till privat vård

En annan typ av vård som oftast går att få snabba privata tider till är olika typer av operationer. Vissa operationer såsom bröstförstoringar eller andra typer av ingrepp bekostas helt av patienten själv om de inte utförs på grund av medicinska anledningar. Denna typ av operationer är mycket populära att få utförda i andra länder än Sverige och kan därför bli dyra på grund av hotellövernattningar, flygresor och annat som behövs. Å andra sidan kan det vara klokt att välja en specialiserad klinik för att vara säker på att de kan sin sak. 

Även operationer av knän och höfter är vanliga att få snabb hjälp med via privata vårdgivare. Knän och höfter som är slut på grund av artros eller andra förslitningar är ofta smärtsamma och kan göra att du inte kan arbeta lika mycket som du brukar. Tänk då att istället för att stå i kö kunna få snabb hjälp och börja arbeta mycket snabbare, vilken skillnad det skulle göra för både ditt psyke men även för din ekonomi. 

Olika typer av lån för olika tillfällen

Om du endast behöver låna mindre summor för att betala din privata vård kan det vara lämpligt med så kallade microlån eller smslån. Du kan läsa mer om mikrolån som du kan ta utan uc och med hjälp av BankID genom att följa länken lanapengardirekt.nu/utan-uc-kontroll-bankid. På så sätt får du snabbt pengar och kan betala av så fort du fått din lön eller sjukersättning. Vet du att du kommer att behöva mer pengar över längre tid är det oftast lämpligare med ett blancolån eller privatlån där du kan låna en större summa och betala av med en bättre ränta än vad de flesta smslån kan erbjuda dig. 

Samtidigt som du funderar på ditt lån till privat vård kan du även gå igenom din övriga ekonomi och fundera över om du kan spara in på något annat som du har. Kanske är det dags att omförhandla räntorna på ditt bolån eller på ditt billån? Ska du ändå teckna ett nytt lån så ta chansen och ring runt och jämför olika låneerbjudanden, t.ex. via en låneförmedlare, så att du vet att du får det bästa. Har du många små lån sedan tidigare är det bra att fundera över om du ska baka ihop alla lån till ett större lån och på så sätt få en bättre ränta. 

Har du en bostad som är obelånad eller lågt belånad kan det finnas möjlighet att få ett bolån och på så sätt betala för din privata vård. Ett bolån har oftast bra eller mycket bra ränta och kan ge ett väldigt mycket bättre erbjudande än vad ett blancolån eller privatlån gör. Har du möjlighet att få en borgenär är inte ens betalningsanmärkningar ett hinder för att få låna till privat vård. Många mindre lån kan tas helt utan uc och du kan på så sätt snabbt och enkelt få fram pengar till din vård. 

Har du råd att inte köpa privat vård?

Det kan ju som sagt kännas lite omständligt att låna pengar för att köpa vård. Det är dock så att vi idag har alldeles för många som behöver vård och alldeles för få vårdplatser. Att köpa en privat sjukförsäkring eller betala för en operation är bara ett sätt att säkra att du får den vården du behöver, i tid. Ingen blir gladare eller mer produktiv av att gå runt med smärtor eller obehandlade problem, och i vissa fall kan det till och med förvärra ditt hälsoläge att inte få rätt hjälp i  rätt tid. På så sätt kan faktiskt en privat sjukförsäkring vara skillnaden mellan utförsäkrad eller arbetsför och tillbaka på arbetet. 

Om du kan återgå till arbetet i tid kan du också betala av dina skulder i tid vilket i slutändan ger ett bättre ekonomiskt läge än om du går hemma sjukskriven och inte kan arbeta. Att då låna pengar och få hjälp är guld värt, även om det handlar om så stora summor som några hundra tusen (lanapengardirekt.nu/500000-kr). Även små ingrepp kan göra stor skillnad i ditt liv. En artrostumme eller något annat litet men irriterande kan innebära att du går från att ha ett okej liv till att leva ett liv med alla möjligheter!

Betyg

Lär dig mer om lån med oss

 • forbrukslån

  Internet har omformat lånebranschen fundamentalt och erbjuder både utmaningar och möjligheter. För bara några årtionden sedan var man tvungen att besöka en fysisk bank för att låna pengar, men med internets framväxt har ti

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att låna pengar är ett beslut som kräver noggrann förståelse för de potentiella konsekvenserna. I vissa situationer kan det vara ett klokt och fördelaktigt alternativ, särskilt när det gäller investeringar som kan generer

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att ta ett snabblån kan vara som ett alternativ till en tillfällig ekonomisk knipa, men beslutet bör inte tas lättvindigt. Det finns en rad viktiga faktorer att beakta innan du binder dig till ett sådant finansiellt åtagande.

  Läs Mer
 • Vi skriver om det senaste om privatekonomi

  Se alla blogg inlägg