Santander Consumer Bank

 • Hemvärnsgatan 9, 171 54 Solna

 • 08-559 514 00

 • Skicka meddelande via deras sajt

Santander Consumer Bank
 • Från 3,95% Eff. ränta

 • 10000- 350000 Lånebelopp

 • 12 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Santander Consumer Bank

Varför välja ett lån från Santander Consumer Bank

 • Tar inte ut några uppläggningsavgifter
 • Erbjuder betalningsfria månader
 • Erbjuder låneskydd
 • Höga poäng gällande hållbarhet och framtid
 • Stor och välkänd bank med internationell verksamhet

Nyheter 

Santander Consumer Bank har nyligen utsetts till världens mest hållbara bank enligt Dow Jones Sustainability Index (DJSI) för 2019. Just nu erbjuder de även kostnadsfritt låneskydd för nya privatlån fram till januari 2020. 

Bakgrund om Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank är en del av Banco Santander som är en global koncern med verksamhet i 45 länder över hela världen. De har över 144 miljoner kunder och över 200 000 anställda. I Sverige har de en halv miljon kunder och 400 anställda. Deras största erbjudande för lån är fordonsfinansiering där de har många trogna kunder idag. 

Lättillgänglig bank

Santander tror även på att erbjuda en lättillgänglig bank som ger sina kunder hjälp när de behöver den – om det så må vara kontakt med kundtjänst eller ett bra låneerbjudande när kunden har ett behov. De har även fått en utmärkelse som världens mest hållbara bank 2019 enligt DJSI. 

Räntan hos Santander Consumer Bank

Privatlånen hos Santander Consumer Bank erbjuder räntor på mellan 3,95% och 12,95%. Vilken ränta du får som kund avgörs efter prövning av dina förutsättningar att kunna betala tillbaka lånet samt hur din totala lånebild ser ut. Som exempelränta anges en ränta på 6,45% med löptid över 7 år. 

Effektiv ränta från 4,09%

Den effektiva räntan hos Santander varierar mellan 4,09 och 13,75%. Dessa räntor är baserade på att du betalar avgifter för uppläggning och aviavgifterna. Betalar du via autogiro faller dessa kostnader bort. 

Santander Consumer Bank amortering och storlek på lån 

Santander erbjuder lån på mellan 10 000 kr och 350 000 kr. Vilken lånesumma som passar dig beror mycket på vad du vill låna till. Santander är duktiga på fordonslån och det är här de kan ge dig de bästa och mest konkurrenskraftiga lånen

Annuitetslån

Lånen hos Santander är så kallade annuitetslån. Du betalar alltså samma lånesumma hela låneperioden. I början består summan mest av räntor för att sedan övergå i större del amortering. Du kan när som helst göra en extra inbetalning på ditt lån för att sänka din månadskostnad eller kanske rent av betala av hela skulden. 

Betalningsfria månader

Santander erbjuder även 2 betalningsfria månader för sina privatlån. Du kan alltså välja att skjuta upp betalningen om det är så att du har en tajt månad. Kom dock ihåg att ränta och ev. avgifter löper även under tiden du inte betalar lånet vilket gör att det i slutändan kanske är ett dyrt alternativ. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

När du lånar pengar hos Santander Consumer Bank tillkommer inga aviavgifter om du betalar via autogiro. De tar inte heller ut någon uppläggningsavgift vid start av lånet vilket är näst intill unikt. 

Räkneexempel

För att ge ett räkneexempel så kostar ett lån med löptid på 7 år och lånebelopp på 50 000 kr och som har en exempelränta på 6,45% 62 266 kr i total lånekostnad när det är slutbetalt. 12 266 kr betalar du således i räntor och avgifter. Per månad kostar lånet dig 742 kr under lånetiden. 

Kreditprövning

På hemsidan får du snabbt fram exempel på hur mycket ett lån kommer att kosta dig per månad med 3 olika exempelräntor. Den slutliga räntan bestäms efter att du gjort ansökan och genomgått en kreditprövning. 

Hur går det till att låna hos Santander Consumer Bank

Du ansöker enkelt om ett lån via hemsidan. Först behöver du fylla i personuppgifter såsom namn, epost, adress, telefon och lite annan information. Sedan fyller du information om din anställning och hur mycket du har i lön. 

Medsökande

Här kan du även fylla i om du har någon medsökande till ditt lån. När du söker om privatlån kan du även välja att Santander prövar din ansökan mot andra produkter än privatlån såsom fordonslån, ihopbakslån och bostadslån. På så sätt slipper du fylla i flera ansökningar och sparar tid

Kreditupplysning hos UC

När du skickat in ansökan gör Santander en kreditprövning via UC och sedan skickar de ut ett skuldebrev med en ränta som du får ta ställning till, direkt på skärmen om du så vill. Känns erbjudandet okej behöver du endast signera skuldebrevet och skicka tillbaka det. Signeringen kan du även göra via Mobilt bank-id direkt via hemsidan. När du signerat skuldebrevet har du pengarna på ditt konto inom 3 bankdagar.

Kundtjänst

Skulle du behöva hjälp av kundtjänsten har de öppet mellan kl. 9 och 17. Du kan nå dem via telefon och via säkert meddelande som du når om du loggar in på dina sidor med mobilt bank-id. Santander Consumer Bank har även en utförlig frågebank på hemsidan som svarar på många av de vanligaste frågorna. 

Krav för att få låna

För att få ett privatlån via Santander Consumer Bank krävs följande: 

 1. Att personen är över 20 år gammal
 2. Att personen har en inkomst om minst 150 000 kr per år. 
 3. Personen får inte ha några betalningsanmärkningar
 4. Personen får inte ha skulder hos Kronofogden

Sammanfattning 

Santander Consumer Bank är en stor och välkänd långivare med verksamhet i många länder och med många nöjda kunder. De höga kraven på att få låna kan göra att de inte är en aktör för dig om du har för liten inkomst eller är för ung. 

Stabil aktör

Dock är de stabila och erbjuder en del tilläggstjänster som kan kännas som ett bra val om du har familj eller är gift och vill skydda dina efterlevande lite extra såsom låneskydd och lite andra tillval. 

Erbjuder bra ränta

I jämförelse med många konkurrenter kan de även ge dig en bra ränta på ditt lån. Positivt är även att det inte tillkommer några extra avgifter på lånet. Det som är lite krångligt är att det inte går att ansöka om autogiro via hemsidan för lånet utan att det i vissa fall krävs att du skickar in en blankett per vanlig post. 

Många sorters lån

Santander har även en styrka i att kunna erbjuda många olika typer av lån såsom bostadslån, fordonslån och privatlån under samma tak. Du kan enkelt samla allting hos samma bank. Du får även fördelarna med en lite mer modern bank än de stora äldre bankerna som kanske inte är lika digitalt snabbfotade. 

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: 5.0 /5
Baserat på 2 recensioner
Lämna en recension

Leave a Reply