NextFinance

NextFinance
 • 3.6% - 33.4% Eff. ränta

 • 5000- 600000 Lånebelopp

 • 1 - 15 år Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Next Finance

Varför välja ett lån från Next Finance

 • Hög högsta lånesumma på 500 000 kr
 • Specialiserade på låginkomsttagare, studenter och pensionärer
 • Snabba utbetalningar
 • Hjälper till med att samla lån
 • Generösa öppettider på kundtjänsten

Nyheter 

NextFinance erbjuder nu återbetalningstider som är upp till 18 år för vissa lån!

Bakgrund om NextFinance 

NextFinance är låneförmedlaren som är helt ny på den svenska marknaden och lanserades 2018. Denna låneförmedlare är specialiserade inom privatlån där du som låntagare inte har något krav på säkerhet, och erbjuder även dig chansen att samla dina lån. Detta innebär att du som exempelvis är pensionär eller student har en mycket större chans till att få ta ett privatlån. Nextfinance är Freedom Finance Kreditservice AB:s förlängda arm, vilket innebär att när en låneansökan görs så behandlas denna av Freedom Finance utan några extra kostnader för dig

Räntan hos Next Finance 

Samlingslånen samt privatlånen har en låg ränta från 2,95 % upp till 29,5 % och i jämförelse med andra låneförmedlare så är detta en relativt låg effektiv ränta trots att skillnaderna är väldigt hårfina. För att göra ett räkneexempel: Du lånar 200 000 kronor och vill betala tillbaka på 5 år. Du har en rörlig ränta på 5,77 % sam en effektiv ränta på 5, 93 % – din totala återbetalningsskuld blir då 230 712 kronor varav 30 712 kronor endast är ränta. Däremot så är det många som har en uppläggningsavgift vilket du slipper om du tar lån via NextFinance där den ligger på 0 kronor. Du som tar lån brukar få räkna med en uppläggningsavgift på runt 300-600 kronor vilket i vissa fall känns avskräckande och onödigt för många.  

Söker man runt en hel del på nätet så går det givetvis att hitta låneförmedlare med lägre ränta, men, NextFinance ränta är låg om vi kollar utifrån ett helhetsperspektiv. Det som är positivt är att du kan baka ihop lånen och på så sätt få en lägre totalkostnad, detta är någonting som företaget marknadsför mycket och uppmanar en till att få till ett bra samlingslån. På så sätt försvinner månadskostnaden när hela lånet är avbetalat vilket är mycket bra.

Amortering och storlek på lån 

NextFinance erbjuder dig lån från 5000 – 600 000 kronor där du kan välja att betala tillbaka detta på 1 till och med 18 år. Lånet är ett så kallat annuitetslån och detta betyder att du har möjlighet att betala tillbaka lånet snabbare än vad avtalet säger. Du kan alltså välja att amortera mer på ditt lån utan att betala några extra avgifter.  

Om vi jämför med liknande långivare så ligger NextFinance högt upp på listan över höga lånebelopp. Det är inte alla företag som erbjuder lån enda upp till 600 000 vilket är väldigt positivt. Däremot ska man ha koll på att NextFinance som sagt använder sig av Freedom Finances låneförmedlingsservice vilket innebär att det kan bli avslag om man tidigare haft något slags lån hos dem utan att kunna betala tillbaka.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

När du klickar dig in till NextFinance hemsida så kan du snabbt och lätt få exakta kostnader på lånet när du väljer belopp samt hur länge du ska amortera på lånet via en kalkylator. Genom att använda detta verktyg ser du därmed din kapitalkostnad för ett låneexempel, däremot är räntan individuell och aviavgifterna kan variera så därför får du inte den exakta kostnaden. Det är dock väldigt tydligt på hemsidan hur du går till väga och hur ditt lån kommer att se ut på ett ungefär. Det som är bra är att du kan via kalkylatorn räkna på ett ungefär vilket många gärna vill. 

Hur går det till att låna hos Next Finance 

Att ta lån via NextFinance är både smidigt och det går snabbt från det att du tar lånet till att pengarna mottas på kontot. Deras motto är att kunna hantera din låneansökan så snabbt som möjligt Du börjar med att välja det belopp som du tänkt låna i lånekalkylatorn som presenteras på hemsidan samt fyller i alla de uppgifter som efterfrågas. När detta gjorts jämförs lånet hos över 20 långivare och här kan du få flera olika svar där du väljer det som passar dig bäst. En kreditupplysning görs sedan med alla dina önskemål och skickas ut till NextFinances långivare som sedan återkommer med ett passande låneförslag. Innan du kan signera din låneansökan med ditt BankID. När denna gått igenom så har du dina pengar på ditt konto inom 24 timmar.  

Hos NextFinance går det även att ha en medsökande vilket ökar chanserna att få lånet beviljat, samt ger er bättre lånevillkor. Detta eftersom det då är två årsinkomster som räknas ihop och det anses tryggare för både låneförmedlaren och dig som lånetagare.  

Om det är så att du har några vidare frågor så kan du kontakta Nextfinance kundservice dygnet runt via deras mail [email protected]. Är det så att du istället vill prata med någon via telefon så har de telefontider mellan 09:00 – 20:00, många ringer in i samband med sin ansökan.  

Vanliga frågor som ”vilken ränta får jag” eller ”kostar det något att söka lån via NextFinance” och så vidare finns till ditt förfogande på hemsidan. Denna information är lätt att söka sig fram till vilket verkligen är ett plus i kanten. För dig som behöver lite tips och råd innan du bestämmer dig för att låna pengar så finner du även detta på deras hemsida och det upplevs verkligen som att NextFinance finns där till ditt förfogande. De förklarar att de mer än gärna hjälper dig att förklara processen så att du kan känna dig trygg när du tar ditt lån. 

Det som gör att denna bank sticker ut lite ifrån mängden är just att det inte finns någon uppläggningsavgift och deras snabba hantering av låneansökan. Däremot så är många liknande låneförmedlare lika snabba med att betala ut pengarna vilket är lite av ett måste då det är en djungel bland låneförmedlare. Du kan även betala av lånet när du vill vilket också är ett plus då inte alla låneförmedlare erbjuder denna typ av tjänst. 

Krav för att få låna

 1. Personen måste vara minst 18 år gammal 
 2. Personen måste ha en regelbunden årsinkomst på minst 100 000 kronor från antingen pension, studiebidrag eller arbete 
 3. Personen måste ha ett svenskt bankkonto samt giltigt BankID 
 4. Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden 
 5. Personen måste även vara folkbokförd i Sverige

 Sammanfattning 

Fokus hos denna bank är definitivt låntagare som inte har någon riktig säkerhet så som pensionärer och studenter, men även för låginkomsttagande. De riktar sin marknadsföring främst åt dessa grupper, men slår även ett slag för att samla sina lån då de säger att det är dyrt att ha en massa smålån med olika räntor som sticker iväg. Kunden som troligtvis kommer få mest ut av denna bank är just studenter och pensionärer som kan ta ett lån utan säkerhet då årsinkomsten ska vara minst 100 000 som inte är ett särskilt högt krav. Räntorna är relativt låga, men inte allra lägst på marknaden och utbetalningarna går snabbt och lätt och du behöver endast signera med BankID.  

Mycket av den information som du söker finns att hitta på hemsidan då allt är tydligt och det är enkelt att via kalkylatorn räkna ut på ett ungefär vad dina kostnader bör bli. NextFinance erbjuder lån från 5000 upp till 600 000 vilket är högt inom lånebranschen, med en amorteringsplan på mellan 1 till 15 år. Många låneförmedlare erbjuder upp till 12 år, här är NextFinance i framkant och ger dig upp till 15 år att betala tillbaka. Detta är sammanfattningsvis en bra låneförmedlare där du har chansen att spara pengar på lägre ränta och även baka in dina smålån så att du kan betala av hela lånet förr eller senare.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension