Nanoflex

 • Na No Invest & Finans AB Johanneslundsvägen 2 194 61 Upplands Väsby

 • 08 400 211 23

 • [email protected]

Nanoflex
 • 59,8 % - 585,4 % Eff. ränta

 • 2000- 25000 Lånebelopp

 • 3 - 9 mån Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Nanoflex

Varför välja ett lån från Nanoflex

 • Låg gräns för lägsta inkomst
 • Enkel ansökan via hemsidan
 • Ingen UC, använder Bisnode
 • Fast ränta
 • Trevlig kundtjänst

Nyheter 

Nanoflex har nu höjt sina lån så att du kan låna upp till 25 000 kr mot tidigare 3000 kr. 

Bakgrund om Nanoflex

Nanoflex har funnits på kreditmarknaden sedan 2008. De är en del av Na No Invest & Finans AB. Ett annat varumärke som också ägs av Na No Invest & Finans AB är Nanokredit. Båda varumärkena erbjuder snabblån utan uc om 2000 kr upp till 25 000 kr, men med vissa mindre skillnader. 

Räntan hos Nanoflex

Räntan på lånen hos Nanoflex är 39%. Den rörliga räntan varierar mellan 59,8 procent upp till 585,4 procent, beroende på vilket lånebelopp du väljer samt vilken löptid ditt lån har. Jämfört med andra långivare är det en ganska hög räntesats vilket gör att krediterna som Nanoflex erbjuder räknas till de så kallade högkostnadskrediterna. En ränta på 585,4 procent är en väldigt hög räntesats så om du har behov av ett lån kan det vara klokt att titta på exempelvis en kontokredit

kredit

Amortering och storlek på lån 

Nanoflex erbjuder lån på mellan 2000 kr upp till 25 000 kr. Du kan välja att betala av lånet på 3 till 9 månader. För lån på 2000 kr kan du endast välja 90 dagar betaltid (3 månader). För lån på 3000 kr kan du välja 90 eller 120 dagar betaltid (3 eller 4 månader).  Väljer du ett belopp på 4000 kr eller 5000 kr kan du ha en återbetalningstid på 3 månader upp till 6 månader. Mellan 6000 kr upp till 10 000 kr kan du välja 3 månader upp till 9 månaders avbetalning. Väljer du en större lånesumma än 18 000 kr kan du endast välja 9 månader som avbetalningsperiod. Möjliga avbetalningstider skiljer sig alltså åt beroende på vilken lånesumma du väljer varför det kan vara klokt att jämföra de olika alternativen noga så att du vet hur de skiljer sig gällande kostnader och andra villkor. 

Vill du återbetala ditt lån snabbare går det bra att göra. Det du måste göra då är att du tar kontakt med kundtjänsten så att du får rätt summa att betala in – inklusive räntor och andra kostnader. 

När det är dags att betala lånet skickar Nanoflex en faktura till den e-post som du angett i ansökan. Du har alltid samma betalningsuppgifter under hela lånetiden vilket gör det enkelt att lägga in betalningen. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Lånekostnaden för hela lånet är förutom räntor även en del avgifter. Nanoflex tar ut en uppläggningsavgift per lån på 395 kr. Det tillkommer sedan en aviseringsavgift för varje faktura på 60 kr. Det gör att kostnaden för räntor och avgifter kan bli relativt hög. Om vi tar ett lån på 25 000 kr med en löptid på 9 månader som exempel så är den totala kostnaden för räntor och avgifter under låneperioden 5240 kr. Total lånekostnad blir då 30 240 kr. Du kommer betala 9 fakturor som per styck kommer att kosta dig 3360 kr. 

En fördel med hemsidan är att du direkt kan få fram månadskostnaden för lånet. På så sätt kan du enkelt se vad lånet kostar och på sätt kunna planera din ekonomi. 

Hur går det till att låna hos Nanoflex

 För att låna pengar hos Nanoflex behöver du göra följande: 

 1. Välj det belopp du vill låna. 
 2. Fyll i dina kunduppgifter på hemsidan såsom personnummer, telefon, e-postadress, inkomster, utgifter m.m. Har du lånat pengar tidigare behöver du inte fylla i telefon eller bankuppgifter. 
 3. Identifiera dig med BankID på hemsidan. 
 4. Kontrollera dina uppgifter. 

Om din låneansökan blir beviljad betalas sedan pengarna ut på ditt konto. Nanoflex skriver att du får dina pengar samma dag som du ansöker om du får ansökan beviljad innan kl. 14 på vardagar. Blir lånet beviljat efter kl. 14 har du pengarna nästkommande vardag. Nanoflex tar ingen UC vid prövning av nya lån och det kostar ingenting att ansöka om ett lån via hemsidan. 

Nanoflex kundtjänst har öppet mellan kl. 8-17 varje vardag. De har dock lunchstängt mellan kl. 12-13. Under öppettiderna handlägger de ansökningar varför du kanske ska välja en annan långivare om du har behov av pengar under kvällar och helger. Du kan nå kundtjänst både via telefon samt via mail. 

Nanoflex använder företaget Bisnode för kreditprövning vilket gör att en låneansökan inte belastar ditt UC-betyg. 

Krav för att få låna

 1. Personen måste vara mellan 20 och 70 år
 2. Personen måste ha en deklarerad inkomst om 50 000 kr per år. 
 3. Personen får inte ha betalningsanmärkningar
 4. Personen måste ha BankID. 

Sammanfattning 

Nanoflex är kanske inte den billigaste långivaren på marknaden. De fokuserar på lån med korta kredittider och ganska små summor. Senaste åren har de ökat på sitt maximala lånebelopp, mest troligt för att kunderna har efterfrågat det. De har därmed lämnat den klassiska sms-lånemarknaden och gått mer in mot snabblån. Återbetalningstiderna är dock fortfarande korta och ger därför en ganska hög effektiv ränta på lånen som erbjuds. 

Det är lite svårt att få helt grepp om vad lånet kommer att kosta totalt. På förstasidan har de en räknare som är relativt enkel, men det framkommer inte exakt vad varje faktura kommer att kosta (debiteras uppläggningsavgiften på första fakturan eller lite på varje faktura under hela betalperioden?). Alla lån de erbjuder är annuitetslån vilket innebär att amorteringen ökar medan räntan minskar för varje inbetalning. 

Nanoflex är ett rimligt alternativ för dig som behöver ett lån snabbt och enkelt. De kräver inte så hög deklarerad inkomst vilket gör att de är ett bra alternativ för dig som är ny på arbetsmarknaden eller som kanske går på föräldrapenning eller sjukpenning. Har du inte betalningsanmärkningar så kan du få ett lån enkelt och smidigt. Att göra ansökan via hemsidan är smidigt och gör att du inte behöver lägga tid på krångliga pappersansökningar och annat för ditt snabblån. Nanoflex använder Bisnode för sina kreditupplysningar vilket gör det till ett bra alternativ då det inte belastar ditt UC-kreditvärde.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension

Leave a Reply