Lånbutiken

 • Risicum Capital AB Sankt Göransgatan 66 8tr 112 33 Stockholm

 • 08 1244 96 90

 • [email protected]

Lånbutiken
 • 44,93 % - 66,19 % Eff. ränta

 • 3000- 50000 Lånebelopp

 • 1 - 5 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Lånbutiken

Varför välja ett lån från Lånbutiken

 • Beviljas kontokredit på upp till 50 000 kr
 • Flexibel återbetalning och möjlighet till amorteringsfri månad
 • Snabb beslutsprocess och utbetalning samma dag, alla dagar i veckan
 • Kundtjänst öppet alla dagar i veckan

Nyheter 

Lånbutiken har på senare år gått från att erbjuda snabblån/smslån till att istället erbjuda privatpersoner möjlighet till kontokrediter. På så sätt kan kostnaden för låntagaren hållas lägre och Lånbutiken kan även erbjuda en mer flexibel återbetalningstid. Du kan låna upp till 50 000 kr (kreditgränsen avgörs av din kreditvärdighet) och få ut dina pengar samma dag.

Bakgrund om Lånbutiken

Lånbutiken ägs av konsumentkreditföretag Risicum Capital AB som är en av mest etablerade och äldsta aktörerna på den svenska marknaden. Företaget har kontor i både Stockholm och Åbo i Finland. Deras idé är att erbjuda smidiga och säkra finanstjänster till personer som av olika anledningar kan ha svårt att bli beviljade ett lån hos ett traditionellt låneinstitut. Lånbutiken står under Finansinspektionens tillsyn genom att vara en del av Risicum Capital AB.

Kontokrediter

Deras fokus ligger på att erbjuda kontokrediter till privatpersoner på mellan 3 000 kr och 50 000 kr. De erbjuder en flexibel återbetalningstid och du betalar bara för det du faktiskt använder av din kreditlimit.

Räntan hos Lånbutiken

Lånbutiken erbjuder sina kunder en nominell lägsta årsränta på 35% vilket ger en månadsränta på 2,92%. Då räntan är fast och är den som erbjuds alla kredittagare hos Lånbutiken så kommer den kreditupplysning som tas ut på dig enbart avgöra hur stor kreditlimit du erbjuds. Dock tillkommer ju även andra kostnader, som vi går in på längre ner, på dina krediter och utifrån dem kan vi beräkna en effektiv ränta. 

På Lånbutikens hemsida finns ett exempel med ett lån på 25 000 kr och 27 återbetalningstillfällen. Det totala återbetalningsbeloppet i exemplet uppgår till 35 432 kr vilket ger en effektiv ränta på 50,66%. 

kredit

Lånbutiken amortering och storlek på lån 

På sin hemsida har Lånbutiken en lättbegriplig graf där du kan välja hur stor kredit du vill ansöka om. Där presenteras även hur stor din minsta månatliga återbetalning kommer att bli. I det beloppet är amortering, ränta och avgifter inräknat. Den månatliga återbetalningen ska uppgå till minst 10% av det belopp du har tagit ut av din godkända kredit. Dock kan den aldrig understiga 1 000 kr och inte heller överstiga utestående skuld. 

Minsta återbetalning

Du kan självklart välja att betala in mer än de obligatoriska 10%/1 000 kr som krävs av Lånbutiken, det betyder dock inte att du kan hoppa över nästa betalning. Det är även alltid möjligt att betala in hela det kvarvarande beloppet i förtid och på så sätt förtidslösa ditt lån utan några extra kostnader. 

Skulle du av någon anledning inte kunna betala någon månad så kan du ansöka om en amorteringsfri månad genom att kontakta Lånbutikens kundtjänst.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Hos Lånbutiken måste du betala ett förutbestämt lägsta belopp på ditt lån. I månadsbeloppet är ränta, amortering och aviavgift inräknat. När du tar ut ett lån hos Lånbutiken debiteras du en uppläggningsavgift på 390 kr, avgiften räknas med i din första delbetalning. Därefter tillkommer endast en kontoavgift på 49 kr/månad. Utöver det tillkommer inga övriga kostnader så länge du betalar i tid.

Påminnelseavgift

Om du inte kan betala ditt lån i tid kan även en påminnelseavgift komma att tas ut och vid fortsatt utebliven betalning går ärendet vidare till inkasso där ytterligare avgifter kan tillkomma.

Hur går det till att låna hos Lånbutiken

På Lånbutikens hemsida hittar du direkt en väg till deras ansökan där du först blir ombedd att ange hur mycket du vill låna. Formuläret går snabbt att fylla i och de uppgifter de behöver från dig är personnummer, telefonnummer, adress, e-post, återbetalningstid samt ett kontonummer. Enligt dem tar det inte mer än 3 minuter att fylla i hela formuläret. Identifiering sker därefter genom BankID (mobilt eller vanligt).

Kreditprövning via Bisnode

Precis som alla andra långivare har Lånbutiken en skyldighet att göra en kreditprövning innan de kan bevilja din kredit. Genom att Lånbutiken använder sig av Bisnode behöver du inte vara orolig för att ditt kreditvärde påverkas negativt. När du har skickat in din ansökan får du direkt ett preliminärt beslut men du behöver invänta att ditt ärende behandlas klart innan du kan få dina pengar utbetalda. 

Lånbutiken har som mål att försöka behandla ditt ärende på 30 minuter. Det kan dock variera beroende på när du skickar in ansökan och om det är många som ansöker samtidigt. För att kunna få utbetalning samma dag rekommenderar Lånbutiken att man ansöker helgfria vardagar före 13:00. 

Krav för att få låna

 1. Du måste vara minst 20 år gammal
 2. Du måste vara folkbokförd i Sverige de senaste två åren
 3. Inga betalningsanmärkningar hos kronofogden
 4. BankID eller Mobilt BankID

Alla ansökningar hos Lånbutiken blir inte godkända men om du uppfyller ovan nämnda krav så ökar sannolikheten att ditt lån beviljas.  

Sammanfattning 

Lånbutiken erbjuder kontokrediter mellan 3 000 och 50 000 kr och riktar sig till privatpersoner. Att ansöka gör du enkelt genom att fylla i ett formulär på deras hemsida där ett antal uppgifter krävs av dig. De har jämförelsevis låga räntor men deras krediter räknas ändå som en högkostnadskredit. De har en enkel ansökningsprocess där du direkt får ett preliminärt beslut om din ansökan direkt efter att du har skickat in den. Därefter kan du få ett definitivt beslut inom 30 minuter för att sen få dina pengar utbetalda samma dag. 

Ägarna har lång historik

Företaget har funnits på marknaden en lång tid och har tidigare varit specialiserade på smslån där villkoren sällan var särskilt bra för låntagaren. Sen ett tag tillbaka erbjuder man därför istället kontokrediter med flexibel återbetalningstid. Med kontokrediter kommer man ofta undan billigare än med ett snabblån eftersom du beviljas en kreditlimit inom vilken du sen använder valfritt belopp när du behöver det. Du betalar sen enbart för det belopp du har använt istället för ett vanligtvis större än nödvändigt belopp som var vanligt förekommande med smslån. 

Smidigt alternativ

Lånbutiken själva jämför sina krediter med att ha en flexibel sparbuffert som du enkelt kan använda vid oförutsedda utgifter. På så sätt är Lånbutikens kontokrediter ett smidigt alternativ för den som snabbt behöver ett lån och erbjuder dessutom en flexibel återbetalning.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension