Euroloan

Euroloan
 • 15.04% - 104.98% Eff. ränta

 • 2000- 50000 Lånebelopp

 • 1,5 - 5 år Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Euroloan

Varför välja ett lån från Euroloan

 • Låna upp till 50.000 kr
 • Ansök en gång – Låna flera gånger
 • Upp till 5 års återbetalningstid

Nyheter 

Hos Euroloan kan du både låna pengar direkt genom en så kallad kontokredit och ansöka om en låneskyddsförsäkring för ditt lån. Det innebär att som försäkrad kan du få utbetalt pengar för att betala av på ditt lån om du skulle bli sjukskriven. Även om du bara behöver vistas på sjukhus ett par dagar får du en dagsersättning som ska kompensera lånekostnaden de dagar du inte kan jobba och tjäna pengar.

Am Trust Nordic

Försäkringsgivaren som samarbetar med Euroloan heter Am Trust Nordic, ett bolag som få känner till men som står bakom låneskyddsförsäkringar för minst 10-talet långivare på den svenska marknaden. Den här försäkringen täcker upp till 250.000 kr i lån och eftersom du endast kan låna upp till 50.000 kr hos Euroloan kan du med gott samvete tänka att du försäkrat hela ditt lån. 

Bakgrund om Euroloan

Euroloan tillhör en nordisk finanskoncern som varit aktiva på den finska marknaden sen 2007. Sen dess har de hanterat över 700.000 låneärenden och hade 2015 en balansomslutning på över 400 miljoner kronor. 

Digitalt erbjudande

Gruppen har ett fokus på att erbjuda enkla och digitala låneerbjudanden till privatpersoner. Ansökan ska ske snabbt via webbsidan och du ska inte behöva ha kontakt med en lånehandläggare för att hantera ditt lån. Faktum är att om du av någon anledning behöver hjälp av en personlig handläggare kostar det 700 kr per timme i extra avgift. 

Många avgifter

Vi kommer se att förutom strömlinjeformade processer är just avgifter något som Euroloan är lite av en expert på. För dig som ska ansöka om en kontokredit av det mindre slaget kan det vara en idé att pröva lyckan hos Ferratum Bank som erbjuder en likvärdig produkt men utan extra avgifter och dolda kostnader.

Räntan hos Euroloan

Hos Euroloan får alla kunder en så kallad nominell rörlig årsränta som bestäms individuellt. Räntan varierar mellan 12,95%-39,50 %, vilket ändras över tid men den här siffran är från 2018-09-01. Minuspoäng för att man inte har uppdaterat räntenivåerna på sin webbsida på mer än 1 år. 

kredit

Extra dolda avgifter

En bra kontokredit ska ha en ränta för nyttjad kredit men inga andra avgifter. Hos Euroloan finns 3 extra kostnader utöver räntan. De tar en startavgift på 495 kr, en uttagsavgift på 49 kr per uttag från ditt lånekonto samt en aviseringsavgift på hela 49 kr per avi!

Att ha en uttagsavgift som dras när du tar ut pengar från en kontokredit är typexempel på en dold avgift. Du tänker inte på att när du väl fått ett lån beviljat så måste du betala extra för att få ut pengarna.

Marknadsmässiga villkor

Konkurrensen är hård på lånemarknaden idag, de flesta kunderna är pålästa vilket bör gynna dig som kund med bättre villkor. Det som får anses vara marknadsmässiga villkor idag är antingen en fast ränta på 2-3% per månad eller en individuell ränta från 10% till 35% beroende på din kreditvärdighet. Utöver det ska du inte betala några avgifter alls.

Otydligt exempel på hemsidan

Citerat från Euroloans webbsida ”Effektiv ränta för en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kr med löptid 18 månader blir 30,91 %.” I det här exemplet har man inte angett vilken basräntan eller nominella räntan är som mynnar ut i en effektiv ränta på 30,91%. Det gör att exemplet blir meningslöst.

En annan sak vi kan läsa på webbsidan är att: ”Då individuell ränta tillämpas kan den effektiva årsräntan variera mellan 15,04 – 93,83 % vid fullt utnyttjad kreditlimit.”

Att landa på en effektiv ränta uppåt 90% är inte ett konkurrenskraftigt erbjudande. Jämför exempelvis med Ferratum Bank som tillåter låntagare med betalningsanmärkningar men där den effektiva räntan aldrig springer iväg till mer än 48%.

Euroloan amortering och storlek på lån 

Hos Euroloan kan du låna från 2.000 kr upp till 50.000 kr vilket får anses vara ett bra erbjudande för ett snabblån eller en kontokredit. Många konkurrenter erbjuder endast den är typen av lån upp till 30.000 kr. Ur ett kostnadsperspektiv bör du aldrig ansöka om en kontokredit på belopp över 10.000 kr

Buffertlån

På den nivån finns det många privatlån och du bör kunna få ett privatlån som därmed har en lägre ränta istället. Om du däremot har behov av att ta ut pengar ofta, betala av och sen ta ut igen. Som ett slags omvänt buffertsparande, dvs. ett buffertlån, då kan det vara en idé att ansöka om en kontokredit. 

Amortering på kontokrediter

Argumentet för att ha en kontokredit är att du kan betala av så mycket eller så lite du vill, så länge du betalar en minsta amortering. Det framgår inte hos Euroloan vad deras minsta amorteringsnivå är men vi kan anta att den är ganska låg. De erbjuder kunder att betala av lånet på 5 år vilket med maximalt lån på 50.000 kr skulle bli en amortering på cirka 800 kr per månad eller 1,6% av lånebeloppet.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Eftersom Euroloan är otydliga på sin webbsida med vilken den nominella räntan är för att få en effektiv ränta på 30,91% är det svårt att ge någon exakt kapitalkostnad. För att räkna fram kapitalkostnaden ska du göra följande: 

 1. Räkna ihop hela lånesumman, dvs din amortering.
 2. Räkna ihop hur mycket räntan blir i kronor och ören under hela tiden du betalar av lånet
 3. Lägg till fasta avgiften på 495 kr
 4. Lägg till aviavgifterna 49 kr på varje betalning du gör. 
 5. Lägg till 49 kr i avgift för varje uttag du gör på hela lånet.

Summan av återbetalat lån plus räntan och alla fasta avgifter blir kapitalkostnaden.

Hur går det till att låna hos Euroloan

Ansökan sker på Euroloans webbsida. Du fyller i kontaktuppgifter, legitimerar men Bank-Id, anger önskat lånebelopp samt om du vill ha låneskydd eller inte. När ansökan beviljas betalas pengar ut inom kort. Utbetalning sker till en rad olika banker, 7 av de största och vanligaste bankerna, både på vardagar och helger.

Krav för att få låna

 1. Bank Id
 2. Svenskt personnummer
 3. 18 år gammal
 4. Betalningsanmärkningar ok men ej aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Sammanfattning

Euroloan är en spelare som uppenbart riktar sig mot en okunnig och svag kundgrupp. Deras erbjudande står sig dåligt i konkurrens med andra aktörer, Ferratum Bank för kontokrediter som exempel. De är otydliga med kostnader och villkor vilket också drar ner helhetsintrycket.

För dig med betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar och inte får lån hos någon annan kan det här vara ett alternativ. Fundera dock först på om det verkligen är rätt att ta ett lån. Avgifterna är höga och räntan troligen också hög men om det är vägen till en ny början så kan det vara värt att söka.

Privatlån att föredra

Ett klassiskt privatlån eller blancolån är alltid att föredra framför en kontokredit så pröva gärna först med ett sånt lån. Om du däremot behöver ett buffertlån, alltså ett konto där du kan hämta pengar en tuff månad och betala tillbaka under bättre månader. Då är kontokredit ett alternativ. Det finns fler aktörer som kan vara bra att pröva lån hos före Euroloan. 

Räntan gör den största skillnaden

Kom dock ihåg att oavsett fasta avgifter, som här får mycket kritik, så är det räntan som gör den stora skillnaden över tid. Om du får ett lån på 30.000 kr beviljat med 30% ränta hos en aktör och en annan erbjuder dig 15% ränta kommer avgifterna att vara en liten extra kostnad i förhållande till ränteskillnaden.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension