Bynk

Bynk
 • 3,95% Eff. ränta

 • 10000 - 300000 Lånebelopp

 • 12 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Bynk

Varför välja ett lån från Bynk

Nyheter

Bynk är en aktör som sticker ut på många sätt. En av de senaste nyheterna är ”bynka fritt” som innebär att du kan låna utan ränta och avgifter i 14 dagar. Om du tar ett lån hos Bynk, oavsett storlek på lån, och betalar tillbaka allt inom 14 dagar får du låna helt utan ränta och avgifter. 

Låna 10.000 utan kostnad

Det är kanske inte så ofta man lånar 300.000 kr och betalar tillbaka inom 14 dagar men det är antagligen flera kunder som lånat lägre belopp, som 10.000 kr till exempel, och betalat tillbaka utan kostnader.

Bakgrund om Bynk

2016 startades Bynk som snabbt fick flera tunga investerare med på tåget, däribland Schibsted som äger Blocket, Lendo, Prisjakt med flera. Ambitionen är att skapa digitala och finansiella verktyg som är enkla att använda som kund.

Som en låneförmedlare fast ändå inte

Bynk är så innovativa i sitt erbjudande att vissa låneförmedlare upplever att de tagit en position att konkurrera med förmedlarna fast de är en långivare. Eftersom du kan samla lån, ändra månadskostnaden, betala av extra när du vill och till och med pausa dina betalningar direkt i mobilen upplevs Bynk som ett enklare alternativ än andra banker.

Räntan hos Bynk

När det kommer till själva räntan på privatlån är inte Bynk särskilt innovativa. De erbjuder en individuell räntesättning från 3,95% upp till 19,95% per år. De är alltså inte billigast eller dyrast på marknaden utan har ett helt ok erbjudande. För den som vill ha riktigt låg ränta, och har en bra ekonomi, finns det billigare alternativ. För den som har en sämre ekonomi och exempelvis betalningsanmärkningar och vill låna pengar utan säkerhet finns det andra aktörer att anlita.

Bynk Amortering och storlek på lån 

Bynk erbjuder lån från 10.000 kr upp till 300.000 kr och en återbetalningstid på 3 till 12 år. Här är man heller inte bäst i klassen på något sätt. Erbjudandets ”hårda” villkor får anses vara mediokert över hela linjen. Vad är det då som gör Bynk till en spännande utmanare och vad har gjort att kunderna verkar stå i kö till att få ”Bynka”.

Smidigt i mobilen

Som lånekund hos Bynk får du ett erbjudande som är enkelt, nästan så enkelt och smidigt så man inte tror på det till en början. Om du exempelvis lånar 100.000 kr på 5 års tid ska du betala tillbaka cirka 1.600 kr per månad plus ränta. Om du inte vill betala tillbaka den summan kan du enkelt halvera månadskostnaden, med ett litet klick i mobilen. Rent praktiskt innebär det att du förlänger avbetalningstiden från 5 år till 10 år. 

Betala mer för samma lån

Eftersom du förlänger återbetalningstiden från 60 inbetalningar till 120 inbetalningar kommer du betala ränta fler gånger och därmed blir kostnaderna högre för lånet än du tänkte från början. De flesta bryr sig inte så mycket om det, de flesta Bynkare i alla fall, de valde att låna hos Bynk för att flexibiliteten finns där.

Hoppa över en månadsbetalning – eller 4

Om du inte har råd att betala på lånet en månad kan du enkelt, direkt i mobilen, välja en betalningsfri månad. Du hoppar helt enkelt över en månadsavi och betalar som vanligt från nästa månad igen. Det här kan du göra upp till 4 gånger per år utan extra kostnad.

Betala av mer

Precis som att du kan betala av mindre och hoppa över månader kan du också välja att betala mer. Du kan antingen korta ner återbetalningstiden och höja månadsbeloppet eller så betalar du av extra summor när du känner för det.

Kundupplevelse i världsklass

Det Bynk har förstått som många konkurrenter fortfarande inte har greppat är att innovation och konkurrenskraft inte måste bygga på hårda värden. Innovationen när den är som starkast ligger i kundupplevelsen. Det spelar ingen roll om du kan låna på 12 eller 18 års tid eller om du får 2,95% eller 3,95% i ränta om du sen inte kan hoppa över en månadsbetalning när det blev lite knapert. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Eftersom att Bynk erbjuder ett lån direkt som är extremt flexibelt och många väljer att låna hos dem av just den anledningen blir begreppet kapitalkostnad lite missvisande. Den totala kostnaden för lånet baseras på den gamla modellen där du bestämde att du skulle betala av lånet på exempelvis 5 år och gjorde det. 

Nya modeller kräver nya mått

Om man kan hoppa över månadsbetalningar, ändra amorteringstiden flera gånger om och dessutom gör det innebär det att en statisk kostnadsmodell blir meningslös. Vi skulle behöva ett nytt dynamiskt mått som gör att vi kan jämföra äpplen med äpplen och inte päron. Eller Bynk med Bynk och inte Bank.

Hur går det till att låna hos Bynk

Du fyller i dina kontaktuppgifter på hemsidan och signerar med Bank-id. Bynk lämnar svar inom några minuter och då får lånet utbetalat inom kort. Allt du behöver ändra i ett befintligt lån kan du göra i Bynkappen, deras app för administration och hantering av lån.

Krav för att få låna

 1. Minst 18 år gammal
 2. Max 70 år gammal
 3. Fast anställd, Företagare sen 2 år eller pensioner
 4. Minst 10.000 kr per månad i inkomst
 5. Inga betalningsanmärkningar, inget skuldsaldo hos Kronofogden
 6. Mobilt Bank-id
 7. Får ej ha skyddad identitet

Sammanfattning

Bynk är ett unikum inom den svenska bankvärlden. De har inte bara tagit fram en vacker fasad eller prisat in sig på marknaden med låg ränta och lång amorteringstid. De glänser inte med smarta rådgivare i vackra kostymer. Bynk står på kundens sida.

Bäst i kundupplevelse

När man ser hur enkelt det verkar vara att va kund hos Bynk får jag lust att låna pengar bara för att få pröva på deras koncept. Låna aldrig mer än du behöver och pröva inte bara för att det verkar lite spännande och intressant. Men om du behöver ta ett lån på 10.000 kr till 300.000 kr, pröva Bynk.

Deras erbjudande är enkelt, snyggt, smidigt, genomtänkt och väldigt tacksamt för den som har ett vanligt liv där saker kommer emellan och man inte alltid kan planera.

Inte billigaste men smidigast

Du kan antagligen få en lägre ränta hos någon annan men du kommer aldrig få så förmånliga villkor i längden. Komplett Bank erbjuder något liknande men inte alls lika smidigt och användarvänligt. Kom dock ihåg att om du skjuter upp betalningen på ett lån kanske det löser dina problem idag men det löser inte lånet över tid. Det måste betalas av förr eller senare.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: 5.0 /5
Baserat på 1 recensioner
Lämna en recension

Leave a Reply