forbrukslån

För den som letar efter något speciellt objekt, som en bil, en motorcykel eller en sista-minuten resa kan det vara bra att ha pengar tillgängliga när man väl dyker på det där klippet. Men om du bokar en resa behöver du sällan betala samma helgdag och en bilaffär görs inte heller den klart på nån dag, i vanliga fall. Så då kan man fråga sig när man kan behöva låna pengar på en söndag. Väldigt många söker efter att få lån utbetalade och beviljade på helgdagar, både på lördagar och på söndagar så någon anledning finns det. Vi kommer att gå igenom några vanliga anledningar till att låna på helgen, vilka typer av lån som beviljar helgutbetalningar och några av de banker som tar emot pengar från långivare på en helgdag. 

Varför låna på en söndag?

Om man tänker efter kan det finnas många anledningar till att behöva låna pengar som betalas ut på en söndag. En vanlig anledningar är att man faktiskt ska köpa något begagnat, kanske inte något så dyrt som en bil men en barnvagn, en cykel eller en tv. Privatpersonen du köper av kommer vilja ha pengarna swishade på kontot samtidigt som du hämtar varan, de väntar sällan tills ett par dagar efter att köpet är gjort. Om du exempelvis letar efter en begagnad barnvagn, en Donkey till exempel, kommer du ofta behöva leta länge och få vara beredd att betala en hel del. Hittar du en som går ut för ett lågt pris kan du räkna med att den säljs inom några minuter, då gäller det att vara snabb. Även barnkläder i andra hand av vissa märken och vissa tryck, som Mini Rodini exempelvis, de har gamla tryck som säljs för högre priser second hand än vad nya plagg gör. När de plaggen kommer ut i en facebook grupp gäller det att kunna betala snabbt. Om man inte har pengarna på kontot men ändå verkligen vill göra köpet kan man behöva låna pengar direkt med smslån.

Tillfällen när man behöver utbetalning av lån på en helg

Det finns tillfällen som inte är lika roliga men som trots allt kan hända. Det kan exempelvis vara så att du har en viktig räkning som ska betalas men som du har glömt bort. Det kan vara restskatten som måste betalas in på måndag och du kommer på det först på en lördag. Om summan är för hög och det inte finns någon annan utväg kan då ett lån med helgutbetalning vara enda framkomliga vägen. Även om det är en kortsiktig lösning är det en bättre variant än att få betalningsanmärkning och ett ärende hos Kronofogden. Just Skatteverket är snabba med att föra ärenden vidare till Kronofogden om du inte betalar i tid.

Privatlån på helger

Privatlån tas i regel för lite större belopp och med längre återbetalningstider. Det finns förvisso blancolån på så lite som 5000 eller 10 000 kr men de sträcker sig också hela vägen upp till 600 000 kr. Att få ett lån på mer än en halv miljon beviljat och utbetalat över en helg låter inte troligt är heller inte något man kan göra på den svenska marknaden. Av samma anledning beviljas inte direkt utbetalning på helgen för privatlån på 10 000 kr. Ofta är det samma låneprodukt som har ett så brett spann och än så länge har ingen långivare utvecklat en delning i produktens villkor beroende på lånets storlek. 

Snabblån på helger

Snabblån däremot är vanligare med helgutbetalningar. Beroende på vilka aktörer man räknar in finns det nånstans runt 13 till 15 olika aktörer som erbjuder snabblån på helger. Om du räknar bort de som inte beviljar lån till den som är mellan 18 och 20 år blir det aningen färre. Det du ska tänka på för att få utbetalningen riktigt snabbt är att välja en långivare som har konto på samma bank som du har. Då kan du få betalningen direkt, även på en söndag. Det finns många olika produkter och lån som går under samlingsnamnet snabblån. Det är både smslån, snabblån och kontokrediter. För att lära dig mer om skillnaderna och vad du bör välja för lån kan du läsa mer om olika snabblån och mikrolån här

Banker som tar emot direktbetalningar på helger

Det här en lite krånglig fråga som vi ska reda ut. Det är nämligen inte alla banker som samarbetar med långivare som erbjuder helgutbetalningar. Det är heller inte alla långivare som erbjuder helgutbetalningar och dessutom har de inte alla banker. För att du ska få ut ditt lån på helgen behöver du ha ett lån hos en bank som också samarbetar med din långivare. För att underlätta har vi tagit fram en lista med långivare och vilka banker de har konton hos, då kan du snabbt se vilka långivare du bör ta hjälp av.

 • Ferratum – Har Nordea och beviljar därmed helgutbetalningar till Nordeas kunder
 • FlexLimit – Har både Handelsbanken och Nordea
 • Mobillån – Har en bred palett av samarbetspartners, Swedbank, Danske Bank, SEB, Handelsbanken och Nordea
 • Credway – Erbjuder konton och utbetalning hos de fyra storbankerna, Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB
 • Meddelandelån – Nordea och Handelsbanken
 • Snabbfinans – De 4 storbankerna, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank
 • Tryggkredit – Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank
 • Risicum – Handelsbanken & Nordea
 • Viaconto – Använder sig bara av Nordea
 • Säker Finans – Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea
 • Daypay – Handelsbanken och Swedbank
 • Lånbutiken.se – Nordea och Handelsbanken

Som ni ser har alla långivarna Nordea som partner vilket innebär att det är fritt för dig som kund i Nordea att välja och jämföra långivare. För den som har Danske Bank är det tuffare med bara en leverantör att anlita. I stora drag kan man säga att den som har de 4 storbankerna kan välja brett men om du har någon mindre nischad bank för ditt lönekonto blir det svårare att få ihop en helgutbetalning.

Lär dig mer om lån med oss

 • forbrukslån

  Internet har omformat lånebranschen fundamentalt och erbjuder både utmaningar och möjligheter. För bara några årtionden sedan var man tvungen att besöka en fysisk bank för att låna pengar, men med internets framväxt har ti

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att låna pengar är ett beslut som kräver noggrann förståelse för de potentiella konsekvenserna. I vissa situationer kan det vara ett klokt och fördelaktigt alternativ, särskilt när det gäller investeringar som kan generer

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att ta ett snabblån kan vara som ett alternativ till en tillfällig ekonomisk knipa, men beslutet bör inte tas lättvindigt. Det finns en rad viktiga faktorer att beakta innan du binder dig till ett sådant finansiellt åtagande.

  Läs Mer
 • Vi skriver om det senaste om privatekonomi

  Se alla blogg inlägg