forbrukslån

Under dessa tider är det oerhört viktigt att ta sin privatekonomi på allvar. Vi rör oss mot en lågkonjunktur, och ingen vet hur djup eller allvarlig den kommer att bli. Därmed kan det vara en bra idé att förbereda sig på det värsta.

Lyckligtvis är det ganska enkelt att göra små (eller stora) förbättringar som resulterar i mer pengar i plånboken. Du måste bara veta vad du ska göra och sedan implementera dem i ditt eget liv.

Låter det intressant? Häng med!

5 tips för hur du får ekonomin att räcka längre

Nedan är viktiga exempel:

Förhandla om lån och försäkringar

En enkel grej som kan spara många tusenlappar är förhandling. Om du har dyra lån och krediter är detta extra viktigt, eller om du har många försäkringar eller ett stort bolån.

Hör av dig till din bank eller försäkringsbolag för att se vad de kan tänka sig att göra. I de flesta fall är de villiga att sänka eller till och med ta bort vissa avgifter.

Om de inte är villiga att förhandla kan du alltid höra av dig till andra aktörer, för att på så sätt få ett övertag i förhandlingen. Sannolikheten är hög för att det finns något annat företag som är villig att ta emot dig som kund, men för mindre avgifter och räntor.

Ta bort onödiga utgifter

Har du onödiga utgifter? Sannolikheten är hög för att du svarade ja på den frågan, och även om du påstår att du inte har det, har du förmodligen det. Prenumererar du på flera streamingtjänster på samma gång? Äter du ute varje dag? Köper du nya kläder varje vecka? Då finns det massvis med utrymme för förbättring.

Sätt dig ner och fundera på vad som faktiskt bidrar med värde i livet. Det som inte behövs tar du bort. Enklare än så blir det knappast inte!

Gör en budget

Det finns få saker som kan göra lika mycket underverk för ekonomin som en budget. Om du gör en budget får du en bra överblick över vad som behövs, och vart du spenderar alldeles för mycket pengar.

Vi rekommenderar att du gör en budget åtminstone varje månad, för att på så sätt kunna följa upp vad som funkar och vad som inte funkar.

För detta kan du självklart använda papper och penna, men det finns även appar eller hemsidor som förenklar processen. En stor bonus med det senare alternativet är att de ofta har inbyggda mallar och ramverk, vilket gör att du slipper skapa den fullständiga strukturen på egen hand.

Pruta där det är möjligt

Hur ofta prutar du? Förmodligen för sällan. Faktum är att du kan pruta på det mesta, även i mataffären. Genom att pruta kan du ofta spara många procent på det totala beloppet, vilket blir ofantliga summor i det långa loppet. Därmed är detta något som inte får förbises.

I början kan det kännas ganska lustigt att pruta på vissa grejer, men detta är en spärr som du kommer över ganska snabbt. Tänk på alla pengar du sparar!

Ta cykeln istället för bilen

Tar du bilen till jobbet trots att det endast tar 5 minuter? Då kan det vara värt att börja gå eller cykla istället. På så sätt sparar du många kronor per månad, men är även snäll mot miljön. Faktum är att det även kan gå snabbare att ta cykeln i många fall, inte minst om du i vanliga fall måste leta efter parkering.

Därmed är detta en punkt som kan hjälpa dig med många andra saker, förutom att förbättra din ekonomi.

Lär dig mer om lån med oss

 • forbrukslån

  I en värld där ekonomin ständigt förändras, är det viktigare än någonsin att säkerställa att dina finansiella beslut tjänar dina bästa intressen. Ett av de mest överskuggade, men potentiellt livsförändrande besluten kan vara så enkelt som att byta bank.

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Att hitta det billigaste lånet kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Utöver att bara jämföra räntor är det viktigt att överväga den årliga räntan (APR) som inkluderar både räntor och avgifter, vilket ger en mer omfattande kostnadsbild.

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Innan du tar ett lån är det viktigt att överväga flera faktorer för att säkerställa att du tar rätt beslut. Bedöm din ekonomiska situation genom att utvärdera dina inkomster, utgifter och utestående skulder. Undersök lånetyper och långivare för att hitta det

  Läs Mer
 • forbrukslån

  Det är alltid viktigt att planera sin ekonomi. Detta ger dig rätt förutsättningar att lyckas ekonomiskt, vilket i sin tur ger dig bra förutsättningar i resten av livet. Detta är dock extra viktigt

  Läs Mer
 • Vi skriver om det senaste om privatekonomi

  Se alla blogg inlägg