Sefina Pantank

 • Sefina Finance AB Sankt Göransgatan 66 8tr 112 33 Stockholm

 • 08 544 981 90

 • [email protected]

Sefina pantbank
 • 3,5% Eff. ränta

 • 1000- 1000000 Lånebelopp

 • 90 dagar Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Sefina Pantbank

Varför välja ett lån från Sefina pantbank

 • Låna utan inkomst
 • Låg risk för skuldsättning
 • Lägre ränta än privatlån
 • Betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden är inget hinder
 • Du styr själv löptiden genom att betala av i din egen takt

Nyheter 

Sefina ökar sin e-handel kraftigt och ser ökat inflöde av ungdomar som har behov av snabba pengar. 

Bakgrund om Sefina

Sefina Pantbank grundades redan 1884 och har sedan dess drivit en växande kedja av pantbanker som erbjuder lån mot säkerhet. Idag är de Nordens största pantbankskedja och har cirka 20 butiker och en växande e-handel att sköta om. Själva namnet Sefina kommer från ”Secure Finance” och borgar för att du som kund inte behöver ta några risker med din ekonomi. 

Räntan hos Sefina pantbank

Räntan hos Sefina beror dels på hur mycket pengar du vill låna samt var i landet du bor. Den lägsta räntan som erbjuds är 1,55% och gäller för lån som är på mer än 200 000 eller 500 000 kr beroende på ort. Den högsta räntan som erbjuds är 4,95% vilket är mycket lägre än nästan alla motsvarande snabblån eller blancolån. Skillnaden är dock som tidigare sagt att du måste ha en säkerhet för ditt lån. 

Amortering och storlek på lån 

Sefinas lån löper alltid på 3 månader i taget. Du förlänger lånetiden genom att betala räntan och första amorteringen på ditt lån. På så sätt kan du ha ditt lån i princip hur länge som helst så länge du betalar räntan och lite i amortering. Det finns ingen minsta gräns för hur lite du måste amortera för att behålla lånet. Om du inte kan betala ditt lån kommer Sefina att sälja det du satt som säkerhet på auktion. Skulle det vara så att föremålet säljs för mer än den summan du lånat så kommer du att få mellanskillnaden utbetald. På det sättet är det stor skillnad mot ett traditionellt privatlån, men det förutsätter också att du har något föremål att erbjuda i pant. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

När du lånar pengar hos Sefina betalar du en uppläggningsaviavgift på 50 kronor. Förutom uppläggningsavgiften tillkommer endast räntan på ditt lån. Som exempel kan vi ta ett lån om 5000 kr med 3 månaders löptid. Du kommer att ha betalat 5 643 kr totalt för ditt lån, inklusive uppläggningsavgift och amortering när det är återbetalt. Då får du dessutom tillbaka dina saker som du satt i pant. Totala lånekostnaden blir 643 kr om du betalar av inom 3 månader. Betalar du av över en längre tid blir kostnaden så klart högre eftersom räntan tickar på under avbetalningstiden. 

Så, hur mycket kan du låna med något som säkerhet? Svaret är att du i princip kan låna hur mycket som helst. Sefina har lånesummor på 1000 kr upp till 1 000 000 kr på sin hemsida som exempel. Tanken är hisnande, men det är klart, eftersom du lämnar en säkerhet blir inte risken så stor för dem som långivare eftersom de kan sälja det du lämnat in om du slutar betala. 

Hur går det till att låna hos Sefina pantbank

Sefina erbjuder pantlån vilket innebär att de flesta som har något som är värt pengar kan låna pengar via dem. Själva processen för att få låna är relativt enkel. 

Först behöver du registrera ett konto på Sefinas hemsida. Detta gör du med BankID. När du registrerat dig fyller du i ett formulär där du beskriver de saker som du vill få värderade av Sefina. Sefina skickar sedan ut ett förfrankerat paket till dig som du lägger dina saker i och skickar tillbaka till Sefina för värdering. 

Sefinas experter tittar sedan på ditt föremål och ger dig en värdering över mail eller per telefon. Om du och Sefina är överens om värdet upprättar Sefina sedan ett pantlån åt dig med dina saker som säkerhet. Pengarna förs sedan över till ditt bankkonto som du angett när du fyllde i ansökan. 

Du kan aldrig låna mer hos Sefina än vad ditt föremål är värt, men har du något dyrt som du vill sätta i pant så kan du i princip låna hur mycket du vill. Sefina tar inte heller någon kreditupplysning och du får pengar direkt under butikernas öppettider. Om du inte vill skicka in ditt föremål kan du även besöka Sefinas fysiska butiker över hela landet. Sefina har inte heller något inkomstkrav eller anser att betalningsanmärkningar är något hinder eftersom du lämnar en säkerhet för ditt lån. 

Krav för att få låna

Sefina har inga krav för att låna pengar mer än: 

 1. Personen måste ha ett föremål att lämna in som pant vid lånetillfället. Föremålet måste vara värderat till minst den summan som personen vill låna. 

Sammanfattning 

Pantlån kan kännas som ett lite omodernt påfund i dagens samhälle, men faktum är att idén i sig är väldigt smart. Som pantbank tar du nästan ingen risk förutsatt att du värderat föremålet korrekt och du kan dessutom erbjuda en låg och förmånlig ränta till kunden. När du lånar pengar kan du enkelt själv bestämma hur länge du vill betala av på lånet, det förlängs med 3 månader så länge du amorterar någonting av kapitalskulden. 

Sefina finns både som fysiska butiker, men även online. Båda alternativen är lika förmånliga, det som kan tyckas lite lustigt är dock det faktum att räntan styrs av var du bor. Du får till exempel bättre ränta i Borås än i Stockholm vilket känns lite märkligt eftersom det borde vara enklare att sälja pant som inte hämtats ut i en storstad. 

Teoretiskt sett kan du låna hur mycket pengar som helst hos Sefina, frågan är dock hur vanligt det är eftersom de som har saker som är värda en halv miljon sällan behöver sätta sina saker i pant om det inte hänt något väldigt akut. Själva processen att skicka iväg saker och få dem värderade kan ta lite mer tid än att bara ansöka om ett snabblån lite snabbt. Dock är det faktum att du inte skuldsätter dig mot en skyhög ränta en mycket tilltalande fördel. Du kan dessutom försöka köpa tillbaka ditt föremål om det skulle vara så att du inte kan betala av ditt lån. Dessutom kan du låna pengar flera gånger på samma föremål om du betalar av lånen emellan. Helt klart ett av de smartaste sätten att få in pengar snabbt.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension