Profilkredit

Profilkredit
 • 57.04% - 147.41% Eff. ränta

 • 3000- 25000 Lånebelopp

 • 30 dagar - 1 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Profilkredit

Varför välja ett lån från Profilkredit

Nyheter 

Har du sett den senaste teknikprylen, kanske en ny ljudanläggning eller senaste Iphone och känner att det kliat i fingrarna? 

Profilkredit lyfter fram möjligheten, för den med stadig inkomst som därmed kan betala av ett lån, att få ut pengar blixtsnabbt för att köpa något man verkligen vill ha.

Ansökan direkt i butiken

Oavsett om du handlar på nätet eller står i en butik och har hittat just det du vill ha så kan du få hjälp med finansieringen genom Profilkredit. Du kan göra en ansökan i mobilen, få den godkänd och pengarna utbetalda direkt. 

Låna bara det du kan betala tillbaka

Det här är en högkostnadskredit och därmed ett lån med en hög ränta. Kom ihåg att inte låna mer pengar än du kan betala tillbaka. Ska du låna 20.000 kr med snabb utbetalning blir månadskostnaden 2.280 kr i ett år. 

Låna ett mindre belopp

Har du råd med den kostnaden och kan betala varje månad så har du också möjligheten att unna dig själv det senaste. Har du inte råd, låna ett mindre belopp som du har råd med eller låna inte alls.

Bakgrund om Profilkredit

Profilkredit ägs av det Malmöbaserade bolaget Finans 24/7 AB. Det är ett bolag som arbetar med långivning av framför allt högkostnadskrediter. Nischen är lån med snabb handläggning och snabba utbetalningar. 

Lån utan UC

Sen ett litet tag tillbaka erbjuder man lån utan UC kontroll och har tecknat samarbetsavtal med Bisnode istället. Det är ett tydligt tecken på att man satsar på låntagare som har många kreditslagningar och svårt att få lån på andra ställen.

Räntan hos Profilkredit

Lagen om högkostnadskrediter som infördes i Sverige i September 2018 ställer krav på att långivarna inte har en högre ränta än 39%, taket ligger strax under 40%. Det är också den räntan som Profilkredit erbjuder alla sina kunder.

Vanligt med maxränta på snabblån

Tar du ett snabblån med direkt utbetalning kommer du få räkna med en ränta som ligger strax under 40%. Det är standard på marknaden och inget du kommer kunna omförhandla. Det du däremot ska titta på är avgifterna utöver själva räntan. 

Fasta avgifter på snabblån

Profilkredit har 395 kr i uppläggningsavgift på ett lån och 45 kr per månad i aviavgift. Det blir totalt 935 kr i extra avgifter över 12 månader. Om du lånar 10.000 kr kommer du därmed att ha en effektiv ränta uppåt 50%. De fasta avgifterna blir en ganska stor procentuell kostnad när lånet blir mindre.

Profilkredit Amortering och storlek på lån 

Du betalar alltid av lånet på som mest 12 månader hos Profilkredit. De har standardiserat sin produkt på det sättet att ett lån läggs upp med en 12 månaders amorteringsplan. Om du vill kan du sen betala av lånet snabbare utan kostnad.

Går att förlänga lånetiden

Det går också att förlänga lånetiden genom att meddela det önskemålet till Profilkredit. Rent praktiskt lägger de upp ett nytt lån åt dig som löper på ytterligare 12 månader. Det framgår dock inte om man kan amortera mindre än 1/12-del per månad. Om man inte kan det är lånet isåfall avbetalat efter ett år och att ”förlänga” innebär isåfall att man tar ett nytt lån.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad: 

Första månaden är alltid amorterings- och räntefri hos Profilkredit. Det innebär att om du lånar pengar i december månad börjar du betala tillbaka först i februari. Därmed drar också den effektiva räntan iväg en aning även om du automatiskt skjuter upp första inbetalningen.

Effektiv ränta när du lånar 25.000 kr

Det går tydligt att läsa på hemsidan vad den effektiva räntan är för ett lån. Om du till exempel lånar 25.000 kr och betalar av på 12 månader blir den effektiva årsräntan 57,04%. Därmed blir kapitalkostnaden för lånet 31.108 kr.

Effektiv ränta när du lånar 3.000 kr

Lånar du 3.000 kr från Profilkredit och betalar av lånet på 12 månader blir månadskostnaden 417kr. Den effektiva årsräntan blir 147,41% och kapitalkostnaden landar på 4.587 kr.

Snabblånen är tydligast med kostnader

Det märkliga i lånebranschen är att aktörerna med snabba lån och högst räntor och avgifter är som mest tydliga med vad ett lån kostar. När du exempelvis vill låna 600.000 kr på 18 år för att köpa en fin båt kan det vara riktigt svårt att få en uppfattning om kapitalkostnaden för lånet. Vill du låna 10.000 kr för att köpa ett nytt ljudsystem får du kapitalkostnaden redovisad redan innan du ansöker om lånet.

Hur går det till att låna hos Profilkredit

Ansökan sker direkt på hemsidan och tar bara två minuter. Du fyller i personuppgifter och önskat lånebelopp och skapar samtidigt ett konto på hemsidan. Med det kontot kan du sen se ditt lån, förlänga och betala av lånet i förtid.

Ansökan med kreditkort

När du ansöker ska du ha bank id och kreditkort redo. Du kopplar kreditkortet till lånekontot, antagligen för att lånet ska dras direkt från kreditkortet när det betalas av. Men det framgår inte helt tydligt på hemsidan vad man använder kreditkortet till.

Snabblån med Bisnode

När du fyller i ansökan skickas en kreditupplysning till Bisnode. Det tar inte mer än ett par sekunder att få veta om du blir nekad eller beviljad en ansökan. Blir ansökan godkänd betalas pengarna ut direkt, så länge som du har en svensk bank och ett svenskt bankkonto att skicka pengarna till.

Krav för att få låna

 1. Minst 20 år och högst 67 år gammal
 2. Inget krav på inkomst eller anställning
 3. Inga betalningsanmärkningar från senaste 12 månaderna
 4. Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 5. Folkbokförd i Sverige
 6. Bankkonto
 7. E-postadress

Sammanfattning 

Profilkredit har en tydlig positionering på marknaden. De riktar sig till dig som har en dålig ekonomi och behöver låna pengar snabbt. Ett lån kan exempelvis vara för att spontanköpa en resa eller slå till på en ny tv när du ändå är inne i butiken.

Inget inkomstkrav för att låna

Det som förvånar mest är de låga trösklarna för att få ett lån beviljat. Du behöver inte ha någon inkomst, inte ha någon anställning, du kan ha betalningsanmärkningar men de får inte ha uppkommit de senaste 12 månaderna.

Bankkonto och e-postadress är kraven

De tuffaste kraven är att du har en e-postadress som de kan maila erbjudanden och betalningspåminnelser till samt ett bankkonto dit de kan skicka pengarna. Det hade varit intressant att se vilka kreditförluster som ligger i balansräkningen hos Profilkredit.

Snabba lån och direkt utbetalning

När extra pengar är så tillgängliga som de är hos Profilkredit vill vi påminna om att du har all rätt att låna pengar men låna varsamt. Alla lån ska betalas tillbaka och du kan unna dig en resa eller något annat så länge som de ser möjligheten att betala av lånet under det kommande året.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension