Likvid Företagslån

Likvid Företagslån
 • Fast månadsavgift Eff. ränta

 • 10000- 2000000 Lånebelopp

 • 6 - 18 mån Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Likvid Företagslån

Varför välja ett lån från Likvid Företagslån

 • Flexibelt och skräddarsytt för ditt företag
 • Individuell räntesättning
 • Personlig handläggare
 • Högre lånebelopp än många andra företagslån
 • Längre återbetalningstid än många andra

Nyheter 

Likvid Företagslån tar för tillfället inte emot nya låneansökningar eller ger ut nya lån. Det är oklart när de öppnar igen för nya låneansökningar. 

Bakgrund om Likvid Företagslån 

Från år 2017 har Trention AB gett företagare en enkel och snabb lösning vid ekonomiska behov. Detta företag är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen och all belåning sker med egna medel. 

Tack vare deras framgång kan du som egen företagare låna pengar fort men ändå ha liknande säkerhet som vid banklån. Trots att du kanske har ett nystartat företag kan du bli beviljad lån hos Likvid Företagslån. Läs vidare för fullständig information om denna nya långivare för företagslån. 

Det finns många fördelar med en långivare som Likvid Företagslån. Det finns inte många långivare till just företag, än mindre om du har ett nystartat småföretag och behöver ett företagslån. Hos Likvid kan du med en enkel ansökan på webben bli godkänd och få utbetalt inom ett dygn. Något som inte var möjligt för några år sedan. 

En annan fördel är att alla ansökningar är individuella. Dina förutsättningar övervägs av en personlig handläggare. Detta gör att alla får en rättvis chans. 

En eventuell nackdel är att du som företagare kanske inte vet om du kommer att få mer inkomster. Om du inte kan sköta dina återbetalningar kan ett lån bli väldigt dyrt. 

Du behöver gå igenom en enklare kreditprövning genom Creditsafe. De skriver på sin hemsida att de hjälper fler än vad banker gör. Men du behöver trots allt klara en kreditprövning, något alla nystartade företag kanske inte gör.  

Dock kontaktar de dig för att du ska få berätta om din situation, anmärkningar behöver inte innebära avslag.

Räntan hos Likvid Företagslån

Hos Likvid betalar du ingen ränta. Inga avgifter heller. De behandlar istället varje låneansökan individuellt och bestämmer en fast månadskostnad för lånet. På detta vis kan du inte se exempel på kostnader utan för att få svar på det behöver du ansöka om lån. Något som inte är bindande. 

Detta är en väldigt bra lösning. Eftersom Likvid personligen handlägger varje ansökan kan fler få lån. De räknar på företagets räntetäckningsgrad, alltså hur väl man kan betala sina utgifter.  

De använder också sig av en personlig borgensman som säkerhet för lånet. Det betyder att du är ansvarig för lånet om företaget inte kan betala. Detta är också väldigt bra då du har en säkerhet att ge trots att företaget är nytt eller liknande. 

Det är svårt att jämföra Likvid med banker eller andra långivare då denna metod för prissättning skiljer sig en del. Det är ovant att inte få se exempel på kostnaderna vilket kan göra att vissa inte vill ansöka. Men de verkar ge en god service och prissättning, att ansöka skadar inte. 

Trots att de är nya på marknaden har de några omdömen på webben. Och om man läser vad andra kunder tycker verkar de bra. Och vad är bättre än andra kunders erfarenhet när man ska välja en långivare.

Amortering och storlek på lån 

Hos Likvid Företagslån kan du låna mellan 30,000 – 2,000,000 kr. Vad just ditt företag får låna framgår vid ansökan då en handläggare ser på just ditt behov och din situation. Det går inte att garantera ett visst belopp. 

När du lånar hos Likvid kan du välja att amortera mellan 6 – 18 månader. Den löptid som du ansöker om kanske ändras vid handläggningen. Handläggarna hört i så fall av sig till dig med ett nytt erbjudande som de tror passar dig bättre. De vill att du ska klara av att betala tillbaka lånet utan problem. 

Likvid Företagslån erbjuder mer än de allra flesta långivare. Oftast är det upp till 1 milj kr som max lånas ut. Även banker erbjuder lägre belopp när det kommer till online företagslån. 

Även återbetalningstiden är längre än hos andra långivare. Det är oftast 1 år som längsta återbetalningstid hos liknande långivare. Likvid företagslån är bättre både i lånebelopp och återbetalningstid. Även när det kommer till kostnad för lånet har Likvid ofta bättre villkor än övriga långivare.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Som vi nämnde ovanför så är det lite speciellt att få lån hos Likvid Företagslån. Du får inte se några exempel på lånekostnader. De har inga avgifter heller som kan visas för att få någon idé på vad lånet kan kosta. 

Däremot står det förklarat under fliken “Ordlista”. Här hittar du svaret på frågor om kapitalkostnad. Genom att ansöka om lån hos Likvid kan du, utan att binda dig, se vad just du och ditt företag kan låna samt vilken fast månadskostnad som du i så fall får.  

Om man tänker efter är denna metod mycket mer sanningsenlig och rättvis. Alla företags har olika förutsättningar. Alla behöver lika lång återbetalningstid och lånebelopp. Det är något som inte går att på förhand visa eftersom alla ansökningar är unika

Hur går det till att låna hos Likvid Företagslån

För att ansöka går du in på likvid.se. Läs informationen på sidan och klicka sedan på “Ansök nu”. Följ sedan dessa enkla steg. 

 • Dra ner rullgardinen och välj det belopp som du vill låna 
 • Dra ner den andra rullgardinen och välj önskad lånetid 
 • Skriv in organisationsnummer, telefonnummer och e-postadress 
 • Läs igenom användarvillkoren och klicka i rutan 
 • Klicka på “Gå vidare” 
 • Fyll i de tre sidorna med uppgifter om ditt företag och ekonomiska situation 
 • Klicka på “Ansök” 

Du kommer att bli kontaktad av en handläggare så snart de har handlagt din ansökan. Då går ni tillsammans igenom dina förutsättningar och det lån som Likvid kan erbjuda dig. Vid en ansökan som blir godkänd har du ditt lån inom en dag.  

För att få den snabbaste handläggningen kan du via din ansökan legitimera dig via ditt företags egna bank, då är du och ditt företag redan verifierad när handläggaren kontaktar dig. Skulle ansökan bli avslagen får du ett mail.

Krav för att få låna

1. Företaget ska ha en god affärsidé 

2. Ekonomin ska vara välskött 

3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id, även för företaget 

4. Det är högst individuellt om anmärkningar kan accepteras, varje ansökan får en personlig handläggning

Sammanfattning 

Detta är en ny långivare och därför är det svårt att garantera hur bra de är. Det finns bra omdömen, även några som inte fått svar fort vilket är mindre bra. 

Deras affärsidé är väldigt bra. Att de kan hjälpa småföretagare som behöver ekonomisk hjälp fort men kanske inte uppfyller bankernas hårda krav. Likvid ger alla ansökningar egen tid och handläggning. De pratar också med dig personligen vilket gör att du kan berätta om din situation. Det gör att många fler kan få den hjälp de behöver och växa som företag.

Trention som är ägaren av Likvid Företagslån är ett väldigt lyckat företag. Deras affärsidé kan göra underverk för många företagare vilket gynnar hela samhället i slutändan. Deras öppettider är vardagar mellan 09 – 17 och stängt på helger. 

Trots att de inte har helgöppet har de goda chanser att bli en av de ledande långivare av företagslån. Förutsatt att de ger fler företag chans att låna när de verkligen behöver. 

Likvid är en långivare som levererar ett nytt sätt att få lån. Något som är väldigt bra för dig som företagare. Om du undrar något mer kan du alltid kontakta dem. Och kom ihåg att din ansökan inte är bindande. Att ansöka enbart för att se över sina möjligheter är fullt möjligt.  

En seriös, flexibel och lyhörd långivare till Sveriges företagare. Precis vad många behöver när ekonomin inte går som planerat. Väl värd att testa. 

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension