Ferratum Business

 • Ferratum Sweden AB Wennerbergsgatan 10 112 58 Stockholm

 • 020 018 00 20

 • [email protected]

Ferratum Business
 • 2.9% Eff. ränta

 • 20000- 2000000 Lånebelopp

 • 6 mån - 2 år Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Ferratum Business

Varför välja ett företagslån från Ferratum Business

 • Snabb behandling och utbetalning
 • Internationell långivare med mångårig erfarenhet av långivning
 • Fast månadskostnad på ditt lån – inga dolda kostnader
 • Två betalningsfria månader erbjuds
 • Erbjuder personlig kundtjänst vid frågor om ditt lån

Nyheter 

Ferratum Business har riktat in sig på små och mellanstora företag som behöver hjälp med det rörelsekapital de behöver, när de behöver det. Genom ny teknik och välutbildade lånerådgivare menar Ferratum att de kan godkänna affärslån snabbare och oftare, dessutom utan krav på säkerhet från låntagaren.

Bakgrund om Ferratum Business

Ferratum Business är ett svenskt företag som är en division av Ferratum Group som anses vara ett ledande europeiskt finansinstitut. Ferratum Group är registrerade på Frankfurtbörsen och har kontor i 24 länder världen över. Ferratum Business har även dem ett antal kontor utspridda världen över, bland annat i Stockholm, Helsingfors, Liverpool och Perth. 

Företaget har små och mellanstora företag som fokusgrupp och erbjuder lån till företag i alla branscher och till alla ändamål. Det kan vara allt från att köpa in utrustning till att kunna anställa ny personal.

Räntan hos Ferratum Business

Månadsräntan på ditt lån varierar mellan 1% – 2,9% (motsvarande en årsränta på ca. 34,8%) beroende på hur mycket du lånar, branschen du är aktiv inom, din kreditrating osv. Varje ansökan bedöms individuellt och räntan sätts utifrån värderingen som görs där. Utöver det tas även en uppläggningsavgift ut när lånet betalas ut. Avgiften är 2,5% av det totala lånebeloppet. 

Ferratum Business har inga räkneexempel på sin hemsida och därför kan du inte heller få en ungefärlig uppskattning på vad din månadskostnad blir. Istället har företaget lånespecialister som kontaktar dig efter att du har skickat in en ansökan och ger dig mer information om ditt lån och vilka villkor de kan erbjuda. En ansökan är inte bindande och du behöver därför inte acceptera de villkor som ges.

Amortering och storlek på lån 

Hos Ferratum Business kan du låna från 20 000 kr upp till 2 000 000 kr. Hur snabbt du betalar tillbaka är upp till dig men maxtiden för ett lån är 24 månader. När du ansöker om lånet sätter du och Ferratums lånespecialister upp en återbetalningstid men du kan förtidsinlösa ditt lån utan några extra kostnader, du betalar bara för den tid du har haft lånet.

Den första återbetalningen sätts 30 dagar efter att lånet har betalats ut och sedan skickas en månadsfaktura ut med ett fast belopp. Beloppet är baserat på storleken på ditt lån och vald återbetalningstid. Dessutom har du möjlighet att ansöka om två betalningsfria månader.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Utöver räntekostnaden tillkommer bara en uppläggningsavgift på 2,5%. Storleken på avgiften är densamma oavsett hur stort lån du tar och uppläggningsavgiften dras av när lånet betalas ut. Betalningen av lånet sker via kostnadsfri månadsfaktura och skulle du välja att förtidsinlösa ditt lån behöver du inte betala något extra. Du betalar bara för den tid du faktiskt har haft lånet.

Hur går det till att låna hos Ferratum Business

Att ansöka om lån hos Ferratum Business gör du antingen genom att fylla i en ansökan på deras hemsida eller ringa till dem. När du ansöker kommer du dels behöva berätta hur mycket du behöver låna, varför du vill låna samt ge lite bakgrund till ditt företag. Du behöver också tillhandahålla organisationsnummer, ditt personnummer, bevis på din identitet, kontouppgifter för ditt företag samt BankID för legitimering. När alla uppgifter är inlämnade blir du kontaktad av en lånespecialist hos Ferratum Business som förklarar vad de kan erbjuda dig och du får möjligheten att tacka ja eller nej.

När du ansöker om lån hos Ferratum Business kommer de att ta ut en kreditupplysning både på företaget och på dig som ansöker. Värt att veta är att tidigare betalningsanmärkningar inte ska hindra möjligheterna att få ett lån.

Normalt sett tar får du svar inom en arbetsdag och efter att du har godkänt låneerbjudandet får du dina pengar utbetalda inom 24 timmar. Normalt sett kan du räkna med att få ditt lån utbetalt inom 2 arbetsdagar efter att du har lämnat in din ansökan hos Ferratum Business.

Krav för att få låna

 1. Du/ni måste ha bedrivit din/er verksamheten i minst 6 månader
 2. Företaget måste ha en årsomsättning på minst 500 000 kr
 3. Ägaren av företaget måste vara baserad i Sverige
 4. Det måste finnas ett separat företagskonto
 5. Företaget måste ha en fysisk placering

Kreditupplysning kommer att tas både på den som ansöker om lånet samt företaget som pengarna ska gå till. Du behöver inte ha någon säkerhet för lånet men du ger en personlig garanti för att lånet ska bli fullt återbetalt. Det innebär att du lämnar personlig borgen för lånet och kan därför bli personligt återbetalningsskyldig om företaget inte kan betala.

Sammanfattning 

Ferratum Business riktar sig mot små och mellanstora företag och erbjuder företagslån mellan 20 000 kr till 2 000 000 kr med en återbetalningstid på upp till 24 månader. Hur mycket du får låna avgörs av de uppgifter du lämnar in om ditt företags kassaflöde och Ferratums lånespecialister hjälper dig att ta fram ett lån som ska fungera för ditt företag. Det ställs ganska många krav på ditt företag för att få låna pengar hos Ferratum Business och den ränta du erbjuds sätts utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar. 

Ditt lån hos Ferratum Business är krångelfritt och innehåller inga dolda avgifter. Räntan sätts utifrån de uppgifter du lämnar vid ansökan men ligger i snitt mellan 1% – 2,9%. De erbjuder personlig service via sina lånespecialister och du kan vid behov förhandla fram mer finansiering i takt med att ditt företag växer. Du kan även välja att betala av ditt lån i förtid utan att behöva betala något extra. Med stor erfarenhet och kunder i många branscher är Ferratum Business ett mångsidigt alternativ som kan passa många företagare, förutsatt att man uppfyller de krav som ställs. 

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension