Cash Republic

Cash Republic
 • 28,8% - 29,3 % Eff. ränta

 • 3000- 30000 Lånebelopp

 • 1 - 5 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av Cash Republic

Varför välja ett lån från Cash Republic

 • De erbjuder endast annuitetslån vilket gör det lätt att förutse kostnader
 • Lågt inkomstkrav på endast 125 000 kr/år
 • Enkel och snabb ansökan via webben med Bank-id
 • Inga dolda avgifter
 • Du kan låna upp till 30 000 kr vilket är mer än hos många andra snabblåneföretag

Senaste nytt om Cash Republic

Det som erbjuds är endast annuitetslån, det betyder att du betalar samma fasta kostnad varje månad. Det tillkommer varken start- eller uppläggningsavgift vilket är bra. Att ha samma summa varje månad gör att din ekonomi och dina utgifter är lättare att ha kontroll över.

Att ta ett mindre, snabbt lån kan vara en dyr historia. Du behöver se över vilka långivare som finns och sålla ut de som är seriösa. Trots att räntorna är relativt höga hos Cash Republic har de tydlig prissättning. De är en seriös långivare.

Bakgrund om Cash Republic

Detta är en ny långivare som finns endast på webben. Hos Cash Republic kan du som privatperson låna mellan 3,000 – 30,000 kr utan säkerhet

De arbetar för att ge lån som är snabba, enkla och innebär frihet för dig som kund. De vill att allt från ansökan till återbetalning ska vara så enkelt som möjligt. En god affärsidé då banker och andra låneinstitut kan ta flera dagar och ha många extra avgifter. Något som de flesta kunder inte uppskattar.

De fördelar som finns med Cash Republic är att de har lån likt sms-lån men till lägre räntor. Istället för att låna för orimligt höga räntor finns långivare som denna där du betalar en lägre kostnad.

Många långivare med liknande räntor har enbart högre belopp att låna. Här kan du låna så lite som 3,000 kr. Men det finns en del nackdelar också.

Kundservice är endast öppet på vardagar mellan 08 – 17. Många kreditgivare har även helgöppet numera då många vill låna på helger eller har några funderingar som kräver kontakt med kundservice.

En annan nackdel är att det trots allt är relativt hög ränta då lånet återbetalas under ett eller flera år. I slutändan är det mycket pengar som lånet kostar extra. Det är ok att förtidslösa lånet men då tillkommer den upplupna räntan. 

Ränta

När du lånar pengar hos Cash Republic får du en bunden ränta. Den nominella räntan är 25,99% och den effektiva räntan är 29,4%.

Det är en hög ränta, om man jämför med bankernas blancolån. Men det är kanske mer rättvist att jämföra med övriga företag för sms-lån då beloppen är mer lik dem. Även då detta är en långivare och inte en bank. 

Vid en jämförelse mot andra snabblån är Cash Republic billigare än genomsnittet. Då de inte har andra avgifter utöver får du en bra översikt. Detta är annuitetslån vilket betyder att du har en bestämd summa att betala varje månad.

kredit

Cash Republic amortering och storlek på lån 

Du kan låna så lite som 3,000 kr likt långivare för sms-lån. Ända upp till 30,000 kr kan du låna hos Cash Republic. Det är högre än de flesta företag som ger snabblån.

Trots att de erbjuder relativt låga belopp kan du återbetala upp till hela 5 år. Det är mycket längre än vissa konkurrenter. Vilken tid du önskar återbetala i får du skriva in i din ansökan.

Om man ser på liknande långivare har Cash Republic låga räntor. Då de erbjuder upp till 30,000 kr räknas de som ett företag för snabblån. Jämfört med dessa är Cash Republic väldigt bra.

Du kan enbart teckna nytt lån hos dem. Om du vill lösa andra skulder eller krediter går det bra. Men Cash Republic gör inte det åt dig, de betalar endast ut lån. 

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

Du får se ett exempel på deras sida där du ser vad kostnaden blir vid lån av 20,000 kr i 3 år vilket är bra. Men det finns ingen kalkyl vilket är mindre bra. Att se vad kostnaden ungefär blir är något som behövs för att man ska få en bild av utgifterna som blir av att ta ett lån. För att se exakt belopp och återbetalningstid behöver du gå in och ansöka om lån.

Det du ser utöver räkneexemplet är att du kan låna:

 • 30,000 kr i 5 år för 898 kr / mån. 
 • 20,000 kr i 3 år för 806 kr / mån.
 • 10,000 kr i 2 år för 539 kr / mån.

Tyvärr står det inget på första sidan om hur man räknar ut det eller övriga belopp och återbetalningstider. Något som de hade kunnat ha för att visa eventuella kunder. 

Det du kan göra är att klicka på länken som lyder “Eller välj belopp och år”. Då får du välja och ser vad kostnaden blir. Tyvärr är det något missvisande att inte visa alla belopp på den första sidan vilket drar ner upplevelsen av deras hemsida. 

Hur går det till att låna hos Cash Republic

Du kan ansöka om lån via deras hemsida där det på framsidan finns några räkneexempel. Under dem finns en länk som lyder “Eller välj belopp och år”. Du kan bara ansöka på första sidan, de övriga flikarna har inte någon knapp eller länk till ansökan.

 • Du kommer då till en sida med två olika rutor där du väljer belopp och år.
 • Se nedanför vilka kostnader du kommer att ha samt vad totalkostnaden blir.
 • Klicka på rutan för ditt personnummer och fyll i det.
 • Klicka på “Logga in”.
 • Skriv i dina bankuppgifter samt övriga uppgifter.
 • Sedan får du bekräfta låneansökan och skicka iväg.
 • Svar får du någon gång under vardagar mellan 08 – 17.
 • Pengarna kommer in på ditt konto samma dag om ansökan blir godkänd innan 14.00. Annars sker överföringen nästkommande vardag. 

Du kan logga in på “Mina sidor” när du har fått en godkänd låneansökan. Där kan du se lånedokument med mera. Skulle du undra över något finns kundservice till tjänst under deras öppettider. Ring eller maila dem genom deras kontaktuppgifter som finns längst ner på varje sida.

Om du inte har bank-id behöver du det innan du ansöka hos Cash Republic. De skickar inte ut avtal eller ansökan i pappersform utan är helt digitaliserade.

Krav för att få låna

1. Personen ska vara minst 20 år.

2. Inkomstkrav på 125,000 kr / år innan skatt

3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id. 

4. Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden eller anmärkningar

5. Inneha stadigvarande inkomst

6. Klara sedvanlig kreditprövning

Sammanfattning 

Om du inte vill ha ett banklån utan letar efter ett relativt snabbt och lågt lån, då kan Cash Republic vara för dig. Du behöver uppfylla liknande krav som banker kräver. Men det är inte alla som vill gå via en bank.

Du kan enkelt ansöka via nätet med BankID, det tar enbart några minuter. Du får svar när det har öppet och får överföringen samma eller nästkommande vardag. Det är väldigt populärt med snabblån och jämfört med andra snabblån är Cash Republic relativt billiga och smidiga.

Dock är de flesta långivare webbaserade idag med snabba överföringar. Konkurrensen är stenhård på lånemarknaden. Många har bra räntor och kundservice med mera. För att bli den bästa, då krävs bättre öppettider. Även beloppen som erbjuds är något snåla i jämförelse, många konkurrenter har både lägre och mycket högre belopp.

Cash Republic är bra men har det nog svårt att bli en av de mest populära långivarna. Men det behöver inte betyda att man inte ska använda dem. Läs och svara på frågorna nedan.

 • Har du en god och stabil inkomst samt inga anmärkningar
 • Söker du en mindre, ny och godkänd långivare? 
 • En långivare som kan erbjuda dig 3,000 – 30,000 kr i 1 – 5 år? 

Har du svarat ja på frågorna ovan? Då är Cash Republic värd att kolla in. En mindre, svensk långivare som vill ge sina kunder mer frihet. Till ett fast och tydligt pris.

Betyg

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension