Lendo

 • Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm

 • 0771 - 13 13 10

 • kundservice@lendo.se

Lendo
 • 2,95% Eff. ränta

 • 10000- 500000 Lånebelopp

 • 15 år Löptid

 • 18 år Åldersgräns

Sammanställning av Lendo privatlån

Lendo är en jämförelsetjänst och låneförmedlare som på kort tid har etablerat sig som en av de största inom sitt område. Företaget är en del av den stora Schibstedkoncernen, som är en av Nordens största företag. De har mer än 8 000 anställda i över 22 länder. Förutom Sverige så erbjuder Lendo sina tjänster till kunder i Norge, Danmark och Finland. Detta är en stor aktör på marknaden med ett stabilt företag i ryggen, vilket är väldigt säkert för dig som kund.

Lendo Banker

Företaget arbetar med att tillhandahålla lån och samarbetar med inte mindre än 32 olika banker. Alla banker är välkända långivare på den svenska marknaden. Vissa arbetar även i hela Skandinavien och vissa erbjuder sina tjänster till flera länder i Europa. Några av dessa banker inkluderar:

 • Ikano Bank
 • SEB
 • Nordea
 • Swedbank
 • ICA Banken
 • Santander Consumer Bank
 • Wasa Kredit

Lendos tjänster

Lendo kan hjälpa dig att få bra erbjudanden på refinansiering, bolån och privatlån. Det går till som så att du skickar in en ansökan, enkelt via deras sida. När du fyllt i alla fält kommer din ansökan att ses över av Lendo innan de skickar den vidare till sina partners. För dig som kund är det viktigt att vara medveten om att det inte är Lendo själva som lånar ut pengar. De fungerar bara som förmedlare, det vill säga en mellanhand.

Om en eller flera av dessa banker väljer att erbjuda dig ett låneerbjudande gäller detta 30 dagar. Du har därför gott om tid att bestämma. Du kan jämföra de erbjudanden du får själv, eller du kan fråga en av företagets kundservicemedarbetare som hjälper dig. Lendo erbjuder dig ganska omfattande kundservice, vilket är särskilt bra om du är ny på lånemarknaden och osäker på hur du väljer det bästa alternativet.

Låneerbjudande

Genom Lendo kan du ansöka om privatlån på upp till 500 000 kr. Det lägsta beloppet är 10 000 kronor. Den lägsta effektiva räntan är 2,95%. För kreditkort är genomsnittsräntan 25%. Du kan välja en löptid mellan 1 till 15 år, men du kan betala hela lånet när du vill.

Då får du en översikt över hur mycket lånebeloppet du vill ha kan kosta. Observera att detta endast är en indikation, eftersom den slutliga kostnaden du får bestäms först efter att banken har gjort en kreditupplysning på dig.

Därför är det smart att använda en låneförmedlare

När du bestämt dig för att köpa bil, hushållsapparater eller nya skidor, är chansen stor att du kommer att jämföra priset hos olika återförsäljare eller butiker innan du köper. Så borde det vara när du lånar pengar. Det finns många banker och långivare på den svenska marknaden. Många av dem hävdar att de har de lägsta räntorna på marknaden. Räntan är vad du måste betala för att låna pengar, tillsammans med olika avgifter. I den effektiva räntan finns både den nominella räntan och avgifterna, så det är vad du ska leta efter och det är viktigt att den är så låg som möjligt.

Utmaningen är att även om bankerna har en exempelränta är räntan individuell. Det betyder att du inte vet vilken ränta du kommer att erbjudas förrän du skickar in en ansökan. För att hitta den bästa räntan måste du skicka in en ansökan till flera banker.

Det kan tyckas som ett ganska omfattande arbete i sig, och det är det också, om du inte får hjälp av ett företag som Lendo. De gör hela jobbet åt dig, och det är helt gratis. Det är bankerna som betalar och inte du. Det som istället gäller är att banken som eventuellt får dig som kund betalar Lendo. Således finns det verkligen ingen anledning att inte utnyttja de tjänster som erbjuds av Lendo, om du inte har mycket tid över och älskar att hålla koll på nummer och ekonomi.

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: 5.0 /5
Baserat på 5 recensioner
Lämna en recension
Namn
E-post
Rubrik
Omdöme
Recension