OPR Privatlån

 • OPR-Finance AB Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm

 • 08 501 00 650

 • kundservice@oprprivatlan.se

OPR Privatlån
 • 35.44% - 61.84% Eff. ränta

 • 10000- 500000 Lånebelopp

 • 1 - 4 år Löptid

 • 20 år Åldersgräns

Sammanställning av OPR Privatlån

Varför välja ett lån från OPR Privatlån

 • Låna upp till 50.000 kr
 • Snabb utbetalning samma dag som ansökan görs
 • Ansök via mobilen på några minuter

Nyheter 

Ansök via mobilen, få svar på ansökan inom några minuter. Om du blir godkänd får du lånet utbetalt samma dag. OPR Privatlån säger själva att de vet att tid är pengar och att deras lån är för dig som har något på gång. 

En bil eller en resa

Det här är lånet för dig som kommer på att det är dags att byta bil, som vill åka ut på en spontan resa eller som plötsligt står med en trasig tand och måste betala tusenlappar i tandläkarräkning. När något är på gång är OPR en långivare som vill hjälpa dig. 

29,9% i ränta

Med 29,9% i ränta kan vi dock rekommendera att du prövar att ansöka om lån hos exempelvis Leasy först. Blir du inte beviljad lån där kan det vara värt att ta hjälp av OPR.

Bakgrund om OPR Privatlån

OPR Finance AB är en ganska ny aktör på den svenska marknaden. Deras erbjudande för blancolån till privatpersoner lanserades under våren 2018. De ingår i den finska finanskoncernen OPR-Vakuus Oy.

Grundades 2005 i Finland

OPR-Vakuus Oy grundades 2005 i Finland och där är de en stor aktör som har fler än 500.000 företag och privatpersoner som kunder. OPR Privatlån är ett snabblån med direkt utbetalning i dess rätta bemärkelse. Till skillnad från vanliga snabblån är det här mer av ett snabbt privatlån eftersom lånebeloppen är ganska stor för segmentet och återbetalningstiderna är längre än vanligt.

Räntan hos OPR Privatlån

Lånar du av OPR får du räkna med en rejäl ränta på 29,9%. Den effektiva räntan är ännu högre och landar någonstans runt 40%. Lånar du med 4 års återbetalningstid och väljer beloppet 30.000 kr blir den effektiva räntan 39,12%. 

Uppläggningsavgift i överkant

Lånar du hos OPR måste du betala en fast avgift när du tecknar lånet som är på hela 695 kr. Många aktörer erbjuder idag lån utan uppläggningsavgift men om du betalar en sådan ska den inte ligga på mer än 400-500 kr. 

Aviavgiften i högsta laget

Aviavgiften är även den i högsta laget och du betalar 39 kr per månad oavsett om du väljer autogiro eller inte. De fasta avgifterna slår en hel del på lån i den här storleken vilket gör att den effektiva räntan drar iväg.

Vanlig ränta på privatlån

Beroende på hur din ekonomi ser ut och hur stort belopp du lånar får du givetvis olika ränta på privatlån. Det vanligaste är att man ligger någonstans mellan 5% och 15% i ränta. De bästa lånen ligger runt 2,95% och de dyraste privatlånen ligger runt 29% i ränta.

Vanlig ränta på snabblån

Ett snabblån däremot ligger i regel på 39% i ränta vilket är det högsta tillåtna enligt lagen om högkostnadskrediter. OPR Privatlån är en högkostnadskredit men den har så pass lång amorteringstid och så höga lånebelopp att den samtidigt kategoriseras som ett privatlån.

OPR – både hög och låg ränta

För dig som kan få ett privatlån beviljat är OPR en aktör som ligger högt i ränta och därmed inget att rekommendera. Om du däremot inte kan få ett privatlån men kan få snabblån beviljade ligger de bra till i ränta. Beroende på hur din situation ser ut kan det här alltså både vara ett bra och ett dåligt lån på samma gång.

Inga betalningsanmärkningar

Det som förvånar med OPR är att de har en räntesats som antyder att de skulle rikta sig till låntagare med betalningsanmärkningar. Samtidigt står det i deras krav att de inte tillåter anmärkningar för att godkänna lån. Därmed är de återigen i någon slags ingenmansland med ett erbjudande som är bra och dåligt på samma gång.

Amortering och storlek på lån 

Hos OPR kan du låna 10.000 kr och upp till 50.000 kr och betala tillbaka på 1 till 4 år. Deras hemsida har en räknesnurra som ibland bara kan ta fram prisexempel på lån upp till 3 år och ibland kan räkna upp till 4 år. Tidigare har man erbjudit lån på 7 års återbetalningstid men har nyligen ändrat och sänkt till 4 år som högsta amorteringstid.

Hela kostnaden för lånet – Kapitalkostnad:  

OPR har ganska dåliga lånevillkor men är trots det väldigt bra på både användarvänlighet, snabba beslut och snabba utbetalningar samt på att vara tydliga med kostnader. Det är enkelt att se vad ett lån kostar och de redovisar kapitalkostnad direkt på webbsidan.

Kapitalkostnad för ett lån på 30.000 kr

Om du lånar 30.000 kr med 4 års amorteringstid kommer du att betala tillbaka 54.836 kr. Det är alltså en kapitalkostnad på 54.836kr.

Hur går det till att låna hos OPR Privatlån

OPRs affärsmodell bygger på digitala flöden och webbsidan är extremt användarvänlig för den som loggar in med mobiltelefonen. Uppfyller du grundkraven för att få ett lån och har mobilt bank id kan du ansöka och få besked inom 5 minuter.

När du får ut dina pengar från OPR Privatlån

Ansöker du om ett lån före kl. 13:15 en vardag och du godkänns som låntagare får du en snabb utbetalning direkt på ditt konto redan kl.18.00 samma dag. Ansöker du efter 13:15 kommer pengarna betalas ut på ditt konto dagen efter ansökan genomfördes.

Extremt snabbt privatlån

Snabblån har idag kommit till den nivån att de kan hanteras snabbt och betala ut pengar samma dag. Det rör sig dock oftast om lägre belopp än hos OPR Privatlån. Här har man skapat ett privatlån som betalas ut blixtsnabbt vilket imponerar rent innovationsmässigt. 

Krav för att få låna

 1. Minst 20 och högst 70 år
 2. Årsinkomst 120.000 kr.
 3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id.
 4. Personen får inte ha några betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

OPR Privatlån har en kundservice med bra tillgänglighet. De kan nås på både mail och telefon och just samtalslussen är öppen måndag till fredag 9-17 samt helger 12-15.

Användarvänligt men tunt

Hemsidan är enkel att använda och trevlig att navigera på i mobiltelefonen eller på läsplattan. Däremot är det ganska knapphändigt med information. För att få veta detaljerna om lånet hos OPR behöver vi bege oss in i deras SEKKI dokument.

Hög ränta 

OPR Privatlån ställer krav på att du är fri från betalningsanmärkningar men har samtidigt en ränta som man inte bör tacka ja till om man kan få ett privatlån. De är otydliga med kraven kring anställning och liknande vilket drar ner helhetsintrycket.

Sammantaget kan vi säga att du bör pröva andra långivare och kanske en låneförmedlare först, om du inte får lån kan du sen pröva med OPR Privatlån.

Läs mer om OPR Privatlån

OPR Privatlån hos Allabolag.se

OPR Privatlån hos Hitta.se

OPR Privatlån hos Finansinspektionen

[yasr_overall_rating]

Lån anpassat för din plånbok

Samlad bedömning: nan /5
Baserat på 0 recensioner
Lämna en recension